представи Севдалина Георгиева, търговски мениджър за България на Еуралис Семена

Нарекохме демоплатформата "Заедно в земеделието", защото вярваме, че то се прави с много усилия, и крайният резултат, когато жънем, е плод на работата на много хора, на дългосрочна изследователска дейност, на стотици опити, на избор на правилен хибрид и на адекватно решение за вашите полета, каза в приветствието си към фермерите в Шумен Севдалина Георгиева, търговски мениджър на Еуралис Семена България. Заедно с фирмите БАСФ, КВС Агро и Оптиком сме се постарали да ви предложим нещо по-различно, което да ви е полезно в практиката.

Тъй като сме в рапична кампания, искам да припомня, че тази година ние залагаме на хибриди, които са се доказали в практиката, защото през полединте 2-3 години има доста проблеми. Рапицата, за радост, е печеливша култура, но, за съжаление, губи пазарен дял. Така че сме заложили на хибриди, които показват стабилност през годините, имат висок потенциал за добиви, устойчиви са на болестти и на разпукване на шушулката.

Като лидери ще посоча Джейсън - средноранен хибрид и Натали - референт за качество с много високото си съдържание на масло. Акварел е нов хибрид, който тази година показа изключителните си качества - на места даде доблив 400-450 кг/дка.

Две са новите ни предложения за вас. Първото е застраховка или компенсация за суша. В случай, че през есента имате полета, засети с рапица на Еуралис, които не са поникнали, ние ще ви компенсираме за същите площи със слънчоглед. Второто е хибридът Акварел, за тези, които ще заложат на Клийрфийлд технологията, а именно за 5 закупени торби, ще получат 1 бонус.