За да сте доволни от избора си на лаещ четирикрак домашен любимец, не пренебрегвайте породата. Ако сте от хората с малко свободно време и по-рядко се завъртате вкъщи, имате нужда от куче, което не се отегчава, когато е само

Защото има пакостници, които, като останат сами вкъщи, буквално обръщат къщата с краката нагоре. Най-често тези кучета скучаят, започват да се изнервят и така се стига до големите бели. Затова в случая най-добър избор е на представители на някоя "по-мързелива" порода.

Изборът е достатъчно голям, тъй като около 50% от всички породи кучета спадат към по-ленивите представители. В този случай подходящи са йоркширски териер и пуделите. Те "буйстват" само пред публика, но когато са сами, се изтягат на дивана и си почиват. Ако сте семейни и с деца, най-добре изберете представители на силна порода и спокоен нрав

Кучетата от ловните породи като цяло са доста подходящи за семейства с деца, защото, след добро обучение, те растат и са много лоялни, търпеливи и сдържани.

Породи - играчки

Най-популярната порода кучета сега в света е чихуахуа. Тези приятели обаче са и доста твърдоглави и инатливи, така че го имайте предвид. Следват ги пекинезите, пуделите джуджета, дакелите и др.