Актуално

Съхранете реколтата възможно най-дълго време

Най-важните условия са температурата и влажността на въздуха

За да съхраните реколтата от плодове и зеленчуци по-дълго време, трябва да имате подходящи условия. В домашни условия обаче да се поддържа точно определена температура и влажност на въздуха е много трудно. Ето защо се приема, че най-подходящите места за съхранение са избата, мазето, килера, както и таванските помещения. По принцип се изисква помещението да е сухо и да може да се проветрява. В повечето случаи тези помещение отговорят на тези две по-лесни условия.

РЕКОЛТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ

За продължително съхранение от зеленчуковата продукция може да оставите тикви, картофи, батати, лук, чесън. Много добре се съхраняват праз, различните кореноплодни видове - моркови, ряпа, салатно цвекло, целина, черен корен, алабаш, хрян и др. Известно време може да се запазят главесто зеле, пипер, дини, пъпеши. За по-кратко време се държат зелени и червени домати, краставици, тиквички и др. Различните зеленчуци имат различна продължителност на съхранение.