Ако ракията ви е много силна, естествено трябва да я разредите.
Но е хубаво това да става само с дестилирана вода.
В никакъв случай не трябва да използвате чешмяна твърда вода, защото от нея напитката ви може да се размъти трайно, а вкусът й да стане прекалено груб.
По този повод нашият читател от Струмяни ГЕОРГИ ФИЛЬОВ ни даде една много полезна идея, която да прочетат неговите колеги от страната.
Много лесно е да се направи дестилирана вода в казана за ракия
Постъпва се по същия начин, както се зарежда казана с джибрите за варенето на ракията, казва той.
Само че казанът се пълни само с вода.
По този начин се получава бързо и лесно една качествена дестилирана вода, която е много по-добра от тази, която някои производители на ракия си правят у дома, използвайки електрически ток и варейки я на котлон, допълна майсторът от Струмяни.
Благодарим му за съвета.
Коментари