Neleman, холандско-испанската марка за биологично вино на Дерик Нелеман, празнува своята 10-та годишнина. "С повече от 1700 точки на продажба в Нидерландия и предлагане в 40 държави по света, мисията "Доброто вино да спаси света" може да се нарече успешна", съобщават от компанията.

Природата върши цялата работа ...
Дерик Нелеман, основател на Neleman и работещ в областта на биологичното вино повече от 20 години, е скромно горд, но веднага подчертава, че работата все още не е свършена. "Дали има граница на нашия растеж? Не. Защото това е крещящо необходимо. Когато си помисля за тези само 6% биологично лозарство, си казвам: не е задължително да купувате моето, но поне купувайте биологично вино!"

Така че Нелеман продължава да обръща внимание на биологичното вино. А за виното след това получава признание: всяка година златни медали в международно признати винени конкурси като Mundus Vini и Decanter. И страхотни отзиви от най-уважаваните винени критици като Jancis Robinson MW, Robert Parker Wine Advocate и James Suckling. Наскоро две вина получиха висока оценка в нидерландския ежедневник Volkskrant от винения наблюдател Оно Клейн."

Празник и още

"Сложният момент, разбира се, е, че пестицидите все още са разрешени, въпреки че неблагоприятните ефекти върху хората и околната среда са достатъчно добре известни. Затова като биологични производители винаги трябва да обясняваме каква е разликата," обяснява Дерик Нелеман. И това е, което Нелеман продължава да прави. С информативни текстове върху бутилката, блогове на уебсайта и обиколка в и около самата винарна, която привлича все повече посетители. За десетата годишнина Neleman осиновява две пчелни семейства.

И като черешка на тортата, през тази празнична година Neleman представя ново пенливо вино със специална история.