Идеи за различни сладкиши и десерти

Как да зарадвате скъпи на сърцето си хора и да създадете добро настроение без причина? Просто е, любимите сладкиши ще бъдат ваш надежден съюзник в това начинание: нежни, меки, въздушни и лесни за приготвяне.

Колко различни сладкиши и десерти можете да приготвите! Тестото с помощни продукти в състава си ще осигури добър резултат, така че изненадата за любимите хора със сигурност ще бъде успешна.

Маргаринът ще придаде нежност и пухкавост, какаото и шоколадът изтънченост на десертите, изварата - кремообразност на вкуса.

Шоколадови „напукани" бисквити 

Особеността на тази бисквитка е, че е покрита с лека хрупкава коричка с пукнатини отгоре, докато вътрешността остава мека и нежна. Маргаринът, който използвате придава тази структура на тестото.
Ако близките ви обичат сладкото, оваляйте тестото в пудра захар преди печене - кората ще се получи мраморна и по-сладка.

Продукти: 100 г черен шоколад, 100 г захар, 80 г брашно, 40 г какао на прах, 30 г маргарин, 1 яйце, 5 г бакпулвер, щипка сол, ванилия на вкус.

Приготвяне: Пресейте брашното, бакпулвера, какаото на прах и солта в купа. Нарежете маргарина на парчета, начупете 85 г шоколад на парчета. Поставете в тенджера и разтопете на водна баня, като разбърквате периодично. В отделен съд разбийте яйцето, захарта и ванилията. Добавете шоколадовата смес и разбъркайте. Добавете сухите съставки към течните на 3 етапа, като бъркате непрекъснато. Размесете тестото с ръце, трябва да се получи доста пластично. Останалите 15 г шоколад накълцайте и добавете към тестото.

Загрейте фурната на 190°C. Застелете тава с хартия за печене. Оформете от тестата еднакви топки. Поставете шоколадовите топки на разстояние една от друга, тъй като бисквитките ще се раздуят по време на печенето. Печете сладките за 12 минути, трябва да останат меки отвътре. Охладете върху решетка и сервирайте.

Пандишпаново руло „Тирамису" 

Едва ли има човек, който да откаже парче от най-деликатния пандишпан, напоен с ароматно кафе и покрит с маслен крем. Този невероятно вкусен десерт е лесен за приготвяне у дома.

За да сте сигурни, че платът се надига равномерно и запазва ефирността си, не забравяйте да добавите маргарин към тестото.

Продукти: За блата: 5 големи яйца, 120 г захар, 100 г брашно, 50 г маргарин, 40 мл прясно мляко, 2 ч. лъж. ванилова захар, 1/2 ч. лъж. бакпулвер, щипка сол.

За крема: 250 г сметана 33%, 250 г маскарпоне, 80 г пудра захар.

Още: 200 мл прясно сварено кафе, 30 г черен шоколад, какао на прах на вкус.

Приготвяне: Подгответе тава, покрийте дъното с хартия за печене, като вдигнете и по страните. Загрейте фурната на 170°C. Разтопете маргарина и го охладете.

Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците се поставят в купа, добавя се щипка сол и се разбиват, докато се образува пухкава пяна. Постепенно добавете 80 г захар, като продължавате да разбивате на висока мощност на миксера. Трябва да получите стабилна пяна. Поставете жълтъците в друга купа, добавете останалата захар и ваниловата захар. Разбийте на висока скорост с миксер, докато стане пухкав и светъл крем. Внимателно добавете разбитите белтъци към жълтъците с помощта на шпатула. Опитайте се да запазите масата въздушна.

Смесете брашното с бакпулвера и го пресейте в купа с яйчената смес. Разбъркайте внимателно. Смесете млякото със стайна температура с разтопения маргарин. Добавете постепенно към тестото и разбъркайте всичко с бъркалка.

Сипете тестото в тава за печене, покрита с хартия и го загладете. Поставете във фурната на средно ниво и печете блата около 25 минути до златистокафяво, без да отваряте фурната по време на печенето. Оставете готовия блат да изстине напълно.

През това време пригответе крема. Маскарпонето се поставя в купа и се разбърква, добавя се пудрата захар и се залива със сметаната. Разбийте сместа с миксер на минимални обороти. Отделете малко крем за украса на рулото.

Обърнете блата върху хартия за печене, отстранете слоя хартия, върху който е изпечена. Подравнете бисквитата по краищата, като изрежете неравните краища с нож. Напоете пандишпана с кафе.

Разпределете крема, загладете го, като оставите 2 см без крем в единия край. Настържете шоколада върху сметановия слой. С помощта на хартията за печене навийте рулото, завийте го в хартия за печене и го поставете в хладилника за 1 час.

Отгоре намажете рулото с останалия крем и поръсете с какао. Поставете в хладилника да попие.

Сладки с извара 

Вкусната домашно приготвена храна може да ви върне щастливи епизоди от миналото: ароматите на сладкишите на майка ви, уюта на семейните чаени партита, вкусът на любимите бисквитки... Това е още една идея как да изненадате любим човек. Пригответе бързо и вкусно лакомство с извара.

Тези бисквитки обикновено се навиват във формата на панделки, розетка или къдрици. Следователно тестото трябва да е пластично и гъвкаво. Маргаринът ще ви помогне да се справите със задачата. Той подобрява текстурата на тестото, като същевременно запазва неговата пухкавост.

Продукти: 200 г извара 9%, 200 г брашно, 110 г маргарин, 50 г захар, 1 ч. лъж. бакпулвер, 1 ч. лъж. ванилова захар, щипка сол.

Приготвяне: Пресейте брашното с бакпулвера, добавете сол. Маргаринът се настъргва на едро ренде и се смесва със студената извара. Добавете към брашното и бързо омесете тестото. Разделете го на 2 части. Поставете едната част в хладилника.

Останалото тесто поставете между два листа пергамент и разточете. Изрежете кръгове. Направете същото и с втората част от тестото (от хладилника). Поръсете едната страна на всяко кръгче със захар, прегънете на две и пак на две.

Наредете всички подготвени сладки в тава за печене, покрита с хартия. Печете на 180°C за 20-30 минути до златистокафяво.

Английски кифлички с бекон, сирене и билки 

Сервирайте вкусните топли хлебчета със сирене и бекон с чаша кафе за закуска или заедно със супа за обяд. А ако ви се прииска нещо вкусно, докато гледате филм вечерта, кифличките ще са точно това, от което имате нужда. Със сигурност вашите близки все още не са опитвали такива сладкиши.

Тестото е плътно и в същото време много меко, поради високото съдържание на мазнини в маргарина.

Продукти: 250 г брашно, 150 мл прясно мляко, 100 г полутвърдо сирене, 100 г бекон, 50 г маргарин, 1 жълтък, 2 стръка копър, 1 ч. лъж. Бакпулвер, 1/4 ч. лъж. сол.

Приготвяне: Смесете брашното със солта и бакпулвера. Добавете маргарина към брашното и разтрийте с ръце, докато стане на трохи. Кашкавалът се настъргва на едро ренде, беконът се нарязва на дребно, а копърът се наситнява. Добавете сирене, бекон и билки към тестото, разбъркайте. Сипете прясното мляко и замесете тестото.

Поръсете работната повърхност с брашно и разточете тестото на слой с дебелина 2 см. Нарежете на триъгълници.

Покрийте тава с хартия за печене и наредете парчетата. Намажете ги с жълтък. Печете 15 минути на 200°C.

Вафли с шунка, крема сирене и домати 

Универсална рецепта за бързи гофрети, тестото за които може да се приготви от предната вечер. На сутринта всичко, което трябва да направите, е да изпечете вафлите и да ги сервирате с любимите си гарнитури. За солената версия са подходящи извара, авокадо, леко осолена риба и шунка. За да получите сладки вафли, увеличете количеството захар в тестото и допълнете закуската си с кондензирано мляко, сиропи, карамел, конфитюр или горски плодове.

Продуктите от тесто с мая и маргарин са особено пухкави и нежни. Втасването на тестото за една нощ ще спести много време.

Продукти: Основни: 300 мл прясно мляко, 200 г брашно, 30 г маргарин, 1 яйце, 6 г прясна мая, 1 ч. лъж. захар, щипка сол.

Допълнително: 50 г шунка, 30 г извара, чери домати.

Приготвяне: Разтворете прясната мая в млякото. Добавете омекотения маргарин и яйцето, както и брашното и захарта. Разбъркайте добре тестото и оставете за 1 час на стайна температура. Покрийте купата с тестото със стреч фолио и я приберете в хладилника. На сутринта пригответе вкусни домашни гофрети във вашия гофретник.

Поднесете лакомството като намажете всяка вафла с крема сирене и добавите шунка и домати.