За трета поредна година Асоциацията на бългаските но-тилъри организира безвъзмездно професионално обучение за фермери по програмата на EIT Food - Регенеративно земеделие - Увеличи мащаба!
То ще се състои на 21 и 22 март в Пловдив.
За първи път на това обучение ще има лектор от Savory Institute - Саймън Гуудал, който ще говори за холистичното управление (ротационна паша) и интегриране на пасищни животни в стопанства с голям мащаб.
Иво Тончев от "Близката ферма" ще сподели опита си как се прави земеделие без обработки в оранжерията.
Филип Харманджиев (Чифлик Ливади, Винарна Дамяница), Петя Иванова (експерт по почвено здраве) и Александър Китев (земеделец с над 10 години опит в но-тил) ще допълнят екипа от лектори практици.
А ето и темите в двудневното обучение:
- Въведение в регенеративното земеделие и принципите на регенеративното земеделие;
1. Земеделие с минимални и без обработки (НО ТИЛ)
2. Винаги покрита почва
3. Сеитбооборот и биоразнообразие
4. Намаляване на химичните добавки и други разходи
5. Интегриране на животни
6. Контекст и технологична адаптация
- Здраве и плодородие на почвата;
- Разнообразие на екосистемите на фермите и интеграция на животновъдството;
- Икономически и екологични ползи за фермите (панел)
- Посещение на поле
Местата са отраничени до 30. Партньорите на асоциацията от EIT Food имат изискване да бъдат селектирани най-мотивираните фермери, за които 2-дневното обучение е безплатно.
За регистрация - тук.
Коментари