За трета поредна година Асоциацията на бългаските но-тилъри организира безвъзмездно професионално обучение за фермери по програмата на EIT Food - Регенеративно земеделие - Увеличи мащаба!

То ще се състои на 21 и 22 март в Пловдив.

За първи път на това обучение ще има лектор от Savory Institute - Саймън Гуудал, който ще говори за холистичното управление (ротационна паша) и интегриране на пасищни животни в стопанства с голям мащаб.

Иво Тончев от "Близката ферма" ще сподели опита си как се прави земеделие без обработки в оранжерията.

Филип Харманджиев (Чифлик Ливади, Винарна Дамяница), Петя Иванова (експерт по почвено здраве) и Александър Китев (земеделец с над 10 години опит в но-тил) ще допълнят екипа от лектори практици.

А ето и темите в двудневното обучение:

  •   Въведение в регенеративното земеделие и принципите на регенеративното земеделие;

1. Земеделие с минимални и без обработки (НО ТИЛ)

2. Винаги покрита почва

3. Сеитбооборот и биоразнообразие

4. Намаляване на химичните добавки и други разходи

5. Интегриране на животни

6. Контекст и технологична адаптация

  • Здраве и плодородие на почвата;
  • Разнообразие на екосистемите на фермите и интеграция на животновъдството;
  • Икономически и екологични ползи за фермите  (панел)
  • Посещение на поле

Местата са отраничени до 30. Партньорите на асоциацията от EIT Food имат изискване да бъдат селектирани най-мотивираните фермери, за които 2-дневното обучение е безплатно.

За регистрация  - тук.