Agrovision*, един от най-бързо развиващите се производители и целогодишни доставчици на първокласни суперплодове в света и единствената голяма компания за горски плодове, която претендира за 100% вертикална интеграция, обяви вчера, че е подписала споразумение с Комитета на жителите на Лонхуа, окръг Миду, за въвеждане на мащабни операции по отглеждане на боровинки в провинция Юнан, Китай.

Споразумението за плантация от 33 хектара ягодоплодни започва първото от няколко споразумения за общо 2000 хектара. Новите земеделски дейности в Юнан служат за изпълнение на обещанието на компанията за първокласни суперплодове, 52 седмици в годината, отглеждани в страната, първокласни горски плодове, съобщава EastFruit.

Agrovision отглежда най-добрите сортове в голям мащаб за постоянни целогодишни доставки и използва избрани глобални микроклимати, генетика и иновации по цялата верига на доставки, за да предложи на пазара нови премиум сортове суперплодове, които предлагат превъзходно хранително изживяване. Провинция Юнан, с топли тропически дни и студени нощи, предлага оптимален микроклимат за отглеждане на водещите сортове боровинки на Agrovision, като първото производство на плодове за продажба се очаква на местно ниво в цял Китай през първото тримесечие на 2025 г.

"Това споразумение е ключов стратегически напредък за Agrovision, тъй като ние напредваме в изпълнението на обещанието да доставяме на света по-добри плодове, целогодишно", каза главният изпълнителен директор и изпълнителен председател Стив Магами. "Освен това нашите операции на пазара в Юнан ще стимулират местната агроикономика и ще предложат на милиони китайски потребители, които се грижат за здравето си, първокласни боровинки, които осигуряват превъзходно изживяване при хранене."

"Първият проект на Agrovision за засаждане на боровинки в Китай ще осигури висококачествени боровинки, отглеждани на местно ниво, за китайските потребители," добавя Стоун Уанг, изпълнителен председател на Agrovision China.

Привличане на потребители, които се съобразяват със статута си и се грижат за здравето си

Консумацията на здравословни хранителни продукти вече се счита за символ на статус в китайското общество; а Китай вече е известен като една от най-загрижените за здравето нации в света. По данни на China Briefing 73% от китайските потребители са готови да платят допълнително за храни, които се считат за по-здравословни, а 58% от китайската средна класа (на възраст 20-49 години) са готови да платят повече за етични марки.

Agrovision продължава да разширява своете присъствие в Азия и по света

Знаковата сделка на Agrovision е резултат от сътрудничеството с местните заинтересовани страни, включително китайското правителство, което е допринесло за създаването на предприятието и поддържа строги програми за устойчиво използване на земята.
Agrovision продължава да увеличава с бързи темпове дейността си в Китай, като през 2022 г. създаде търговски и маркетингови операции в Шанхай и през последните години се превърна в основен вносител на първокласни боровинки на пазара. Agrovision продава своите боровинки на китайските потребители под етикета Big Skye (Май-юли). През октомври 2023 г. Agrovision обявява партньорството си с чилийската компания Greenvic, за да отговори на високото търсене на череши на китайския пазар.

Agrovision е установила операции за отглеждане и търговски партньорства по целия свят с операции за научноизследователска и развойна дейност в Перу и Мексико. Географският производствен отпечатък на Agrovision е стратегически изграден, за да служи като единствения 100% целогодишен доставчик на премиум плодове. Вертикалната интеграция от фермата до търговията на дребно осигурява пълен контрол върху веригата за доставки, за да се осигурят надеждно постоянни и качествени доставки за потребителите в Северна Америка, Азия и Европа.
-------

* Със седалище в САЩ, вертикално интегрираната компания Agrovision е един от водещите и най-бързо развиващи се производители и целогодишен доставчик на суперплодове в света, включително боровинки и малини. Дружеството е създадено през 2013 г. и само за 10 години Agrovision се превърна във водещ световен производител на първокласни боровинки и установи разрастващи се операции и търговски партньорства в САЩ, Мексико, Чили, Мароко, Китай, Индия и Румъния, за да може надеждно да снабдява глобалните клиенти 52 седмици в годината.