Новоизбраният парламент на Нидерландия се събра на първата си сесия миналата седмица. Тримата депутати от Партията на животните бяха изненадани с букет от устойчиви биологични изсушени цветя.

"Толкова е хубаво, че тази година фракциите в Долната камара можеха сами да подредят цветята си и че Партията на животните е първата, която съзнателно избира биологични цветя. Чудесен пример!", казва Тома Смит от TOMA Flower Service, фирмата, предоставила цветята.

Самата Тома е била потърсена от партията. "Обадиха ми се, защото бяха чули, че целогодишно доставям биологични цветя. Бяха любопитни как го правя. Обясних им, че през лятото имам свежи цветя, но през зимата са сухи. И на всичкото отгоре Хага не е в моя регион, тъй като доставям само в Хилверсум и околностите. Затова попитах дали може някой, който да живее близо до мен, да ги вземе. Така че един от служителите на Партия за животните дойде да ги вземе и ги занесе в Хага".

Тя казва, че всичко това показва колко е трудно да се доставят биологични цветя. "Не можеш да ги получиш от масовия цветар или търговец на едро. Необходими са допълнителни усилия, за да се избере наистина устойчив вариант." Тома е щастлива, че все повече партита избират именно тук. "Например тази седмица има голям ентусиазъм за биологичните сухи цветя.

Наскоро Асоциацията на пациентите с Паркинсон също съзнателно са избрали биологични цветя, за да ги подаряват на своите срещи.