Херцогство Корнуол и принц Уилям прекараха изминалата година в разработване на стратегия за приоритизиране на психичното благополучие на своите арендатори.

В рамките на новата стратегия херцогството ще бъде домакин на социални събития, ще осигури обучение на персонала и земеделските стопани, а земеделските стопани ще могат да разговарят с обучен персонал чрез специална услуга за благосъстояние.

Херцогството ще предоставя грижи и подкрепа за психичното здраве чрез "многопластов подход" и има за цел да дестигматизира разговорите за психичното здраве.

Тъй като фермерите работят в често самотна професия и се сблъскват с несигурността на времето и цените, има множество фактори, които могат да повлияят на психичното благополучие, а всяка седмица в Обединеното кралство един фермер губи битката с психичното здраве.

Херцогството заяви, че признава тези индивидуални предизвикателства и иска да допринесе активно за разговорите за психичното здраве в селските общности.

Матю Морис, директор по селските райони в херцогство Корнуол, казва: "Психичното здраве е изключително важен разговор, особено в земеделската общност."

Разговорът за психичното здраве в селските общности може да бъде труден и често се стигматизира, така че едно от нещата, които херцогството иска да направи с новата стратегия за психично здраве, е да дестигматизира разговора и да направи нормално да се говори за психично здраве.

"Наистина сме горди, че сега стартирахме стратегията, както и множество мрежи за подкрепа на нашите наематели, в които се надяваме да направим активна промяна."

За прилагането на стратегията херцогството си партнира с RABI, Мрежата на фермерската общност и We Are Farming Minds - благотворителна организация, съоснована от наемателите на херцогство Корнуол Сам и Емили Стейбълс.

Сам и Емили основават благотворителната организация след собствените си проблеми с психичното здраве и след като виждат стигмата около психичното здраве в индустрията. Херцогството си партнира с We Are Farming Minds по стратегията за период от поне три години.

Новата стратегия за психично здраве вече е на разположение на всички наематели в имението.