Христо Даскалов е освободен от длъжността изпълнителен директор на БАБХ. В абсолютно нарушение на изборното законодателство вчера Христо Даскалов се завръща на работа преди ЦИК да обяви поименно избраните депутати, заявиха на брифинг от земеделското министерство. Даскалов беше избран за депутат от "Продължаваме промяната" в последните парламентарни избори.

"В същия ден при завръщането си на работа, той предприема разпоредителни действия с уволнение и назначение на служители в агенцията по храните. Също така сключва неправомерно анекс към договор с изтекъл срок на действие. След всички тези действия той заминава за служебна командировка в Италия на разноски по проект на структура към БАБХ", обясниха от МЗм.

"За всички тези действия не е уведомил министърът на земеделието. Правим това кратко изявление, за да няма спекулации по темата и категорично заявяваме, че не толерираме подобен род действия и поведения", коментираха още от агроведомството. Със заповед на служебния министър-председател за директор на БАБХ е назначен досегашният зам.-шеф Христо Вълчанов.