Earth Line добави сертифицирани натурални продукти за измиване на тялото към своята гама. Компанията комбинира само най-ефективните растителни и билкови екстракти за чисти и ефективни продукти: освен, че почистват тялото оптимално, всички са без ненужни синтетични съставки. Има ги в пет варианта: лавандула, роза, кокос, аква и цвят памук.

Сертифицирани са като Cosmos Natural. Този печат гарантира, че във формулите им не са използвани синтетични съставки или суровини. Сертификатът Cosmos е "ръководство" за потребителите, което им позволява да направят информиран избор между продуктите за грижа за кожата, които претендират, че са натурални, и тези, които действително са такива.

Кожата ни абсорбира много от това, което поставяме върху нея. Това също попада в кръвта. Проблемът се крие най-вече в многото синтетични вещества, които често се използват. Повечето продукти се състоят предимно от вода. Към тях се добавят множество допълващи, ароматизиращи и оцветяващи вещества, които се произвеждат синтетично или по химичен път.

Всички продукти Earth Line са произведени обаче с уважение към хората, животните и природата. Всичките им продукти измиване на тяло са регистрирани от The Vegan Society, което е гаранция, че не се използват животински съставки.

Компанията използва само естествени и/или биологични съставки от природата, стреми се да произвежда устойчиво. За новите си устойчиви проекти не се пестят средства, като дори тубичката, в която се предлагат продуктите й, е на биооснова. Флаконите са произведени от възобновяем ресурс - захарна тръстика.

Замяната на изкопаемите ресурси с възобновяеми продукти допринася значително за общото намаляване на емисиите от парникови газове.