Нов пожар на територията на Пазарджишка област. Пожарът е възникнал в района на село Црънча. Горят сухи треви, но има опасност да отиде към широколистна гора. Няма опасност за населеното място, потвърди за БНТ комисар Ангел Ангелов, директор на противопожарната служба в Пазарджик. Пожарът е над военното поделение в Црънца.

Три противопожарна коли от Пазарджик и Пещера са изпратени към мястото.

Трети ден продължава борбата с природната стихия в село Елшица. Два от петте участъка, които продължаваха да горят сутринта, вече са загасени. Продължава борбата с останалите три. Хеликоптер обливаше района до обяд, но беше преценено, че трябва да бъде изпратен на по-критично място.

60 пожарникари и тежка техника прокараха тази нощ 11- километрова полоса в района на Елшица. Така вече е сигурно, че пожарът няма да се разрасне. Две огнища обаче все още притесняват пожарникарите.

"Двете места са в иглолистна гора, която е трудно достъпна. Няма пътища до там и се действа само на ръка. Колегите, с доброволците, участват в гасенето. За тези огнища използваме наземните сили и ще използваме хеликоптера", каза комисар Ангел Ангелов, директор на РС ПБЗН- Пазарджик.

Продължават да пристигат множество доброволци от цялата страна, за да помогнат за по-бързото справяне с бедствието.

Доброволци и пожарникари днес ще обработят още веднъж прокараната снощи 11- километрова просека.

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков каза, че продължава частичното бедствено положение, докато не са сигурни, че и последната тревичка от пожара е изгасена.

И днес замерванията на екоинспекцията в Пазарджик не отчетоха вредни емисии в района на пожара.