В ранните часове в четвъртък на места около крайбрежието и по поречието на Дунав ще се образуват мъгли. Денят ще е преобладаващо слънчев с лека следобедна облачност около планините. Не се очаква силен вятър, а дневните температури ще са в летния диапазон - между 31 и 36 градуса. В южната половина на страната в атмосферата ще се наблюдава незначителна концентрация на сахарски прах.

От петък до неделя времето ще остане горещо с преобладаващи следобедни температури между 30 и 35 градуса, но неустойчиво с проникването на по-хладен въздух от изток. В часовете следобед и вечерта ще има условия за гръмотевични бури с интензивен валеж и риск от градушка. В петък по-уязвимите райони са централните и източните части на Дунавската равнина и областите около Стара планина, предава Нова тв.

На 1 юли, когато посрещаме първите лъчи на Джулай Морнинг, облачността сутринта почти над цялата страна ще е минимална и ще позволи магически емоции призори с вечната класика на „Юрая Хийп”. Термометрите в равнинната част на страната ще са между 16 и 21 градуса, в планините - между 10 и 15 градуса спрямо надморското равнище.

През почивните дни с леки колебания дневните температури ще се запазят. В събота нестабилност с локални следобедни бури ще има в Централна и Западна България, а в неделя - само в най-западните части на страната.