Целта е доразвиване на автономното използване на прикачните инвентари в полето

Amazone Group засили сътрудничеството си за развитие с нидерландския стартъп AgXeed, като прояви финансов интерес към компанията. Целта на стратегическото партньорство е да доразвие прикачните инвентари на Amazone по отношение на автономното им използване в полето.

Точно затова автономните платформи от AgXeed се вписват идеално в продуктовата гама на компанията. Комбинацията от минимален натиск върху земята, оптимизирано разпределение на теглото и гъвкави зони за монтаж разкриват нови възможности за конструиране на интелигентни решения за обработваемо земеделие, е посланието на Amazone.

Проследимият AgBot вече се използва успешно

във връзка с оборудването за култивиране и засяване на Amazone. Освен за тези дейности новият четириколесен AgBot може да се използва и с култиватори Schmotzer (част от Amazone Group) за механична борба с плевелите.

В допълнение, универсалната предна бункерна система FTender за семена и тор, заедно с FT-P за средства за растителна защита и течни торове, могат също да се комбинират с редица машини Amazone за специфични приложения. Различни сензорни системи постоянно наблюдават и анализират извършената работа.

Amazone не е сама в партньорството си с AgXeed. Миналата година Claas влезе в кооперативно предприятие с нидерландската компания и придоби миноритарен дял.