В ровник може да съхраните кореноплодните зеленчуци, както и картофите. Големината му ще определите според количеството продукция, която искате да поставите там. Ориентировъчно ровът трябва да е дълбок около 70 см и широк 1 м, а дължината - според желанието.
Кои са основните изисквания:
* Подът и стените да са покрити със слама, за да са изолирани добре.
* За съхранение се поставят само здрави зеленчуци, на които се премахват листата и корените.
* Нареждат се най-много на 1 м височина. Добре е между отделните редове да насипете по малко слама.
* Отгоре се покрива със слама, после с пясък и накрая с почва.
Важно!
За да не загният зеленчуците, вентилацията е много важна. Най-лесно това става, като в центъра на ровника се постави коминче. То може да е от растителни остатъци - снопче царевичак, папратови клонки или други.

Коментари