То е на водна основа и не съдържа органични разтворители

Компанията Liquidseal от Нидерландия представи нова технология за покритие, за която твърди, че запазва плодовете и зеленчуците свежи за два пъти по-дълго време, като помага да се избегнат хранителните отпадъци и да се намалят боклуците от опаковки.

Покритието използва висококачествен поливинилов алкохол (PVOH) от японската компания Kuraray, един от водещите световни производители на специални химикали, чието европейско седалище е в Германия.

Използвайки портфолиото на Kuraray от висококачествени PVOH смоли, Liquidseal може

внимателно да оптимизира своите покрития за различни типове кори

В допълнение, Kuraray поддържа Liquidseal в процеса на регистрация и помага за получаване на достъп до нови приложения.
Liquidseal заяви, че в момента работи по ново ядливо покритие за сливи, ябълки и праскови на базата на нов сорт PVOH - Kuraray Poval 5-88 FA.

„Когато плодовете и зеленчуците влизат в контакт с кислород, започва окисляването и микроорганизмите могат да се размножават по-бързо. За да забавят този процес, досега фермерите са използвали покрития на восъчна основа или захар или продуктите са били увити в допълнителен пластмасов слой. Това често е било неефективно и вредно за околната среда. Нашето ново решение може да удвои срока на годност, например, на авокадо. В същото време покритията ни са много по-добри за хората и околната среда “, обясни Глен Гроневеген, мениджър изследвания и развитие в Liquidseal.

Покритията Liquidseal са на водна основа и не съдържат органични разтворители. Групата подчерта, че благодарение на PVOH материалите на Kuraray, те също са

напълно биоразградими

Много тънък слой Liquidseal се нанася директно върху кората на плода. Компанията отбелязва, че земеделските производители могат да нанасят новите покрития със съществуващо оборудване без значителни инвестиции или корекции.