През нощта ще е ясно, утре - слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност над планинските райони. През нощта и през по-голямата част от деня ще е почти тихо, утре вечерта ще се появи слаб южен вятър, предаде "Фокус".

Остава горещо с преобладаващи максимални температури между 36° и 41°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 29°-33°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще е слънчево, след обяд с незначителна купеста облачност. Ще духа до умерен вятър със западна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 34°, на 2000 метра - около 26°. И през следващите дни горещата вълна ще продължи. С малки колебания, преобладаващите максимални температури ще бъдат между 35° и 40°, на отделни места, с по-голяма вероятност в понеделник и сряда - до 42°-43°.

По-ниски, до 30°-34°, ще остават по Черноморието, където ще духа бриз. Времето ще бъде слънчево, с купеста облачност в часовете около и след обяд, към сряда, главно в Северна България и планините, и с локални краткотрайни валежи и гръмотевици.

В понеделник вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде предимно умерен. Към края на деня ще се обръща от северозапад, а във вторник в източната половина от страната ще се ориентира от северсевероизток, но навсякъде ще отслабне.