Машината предлага резервоар от 6 100 литра и предно разположена кабина, като всичко това е подкрепено от качествено шаси и доказан пръскащ механизъм, който работи вече доста години на най-високия клас прикачни пръскачки на марката

В тези горещи дни едни гледат да се скрият на хладно, а други напротив – излизат на полето. Именно на полето намерихме част от екипа на НИК заедно с двама представители на Kverneland от фабриката в Ню-Венеп, Нидерландия. Разбира се, присъстваха и най-важните хора – фермерите. Тази среща под жаркото слънце бе по повод европейската обиколка на самоходната пръскачка Kverneland iXdrive S6, която стартира именно от нашата страна.

Тя започна във вторник в района на София, вчера бе край село Калояново, Пловдивско, днес продължава в Карнобатско, а утре е финалът в района на Шумен/Силистра. След това машината отпътува към Западна Европа.

От НИК споделят, че това не е поредната полева демонстрация, а тест драйв обиколка, в която лимитиран брой фермери могат да тестват сами и до краен предел възможностите на новия модел пръскачка.

Какви са характеристиките и предимствата на Kverneland iXdrive S6? Защо турът започва именно от България? Четете в предстоящия брой на в. „Български фермер“, който излиза на 2 август.