Въпросът е от Ангел Калайджиев от с. Долна махала, Пловдивска област

От писмото на г-н Калайджиев до редакцията разбираме, че той се грижи добре за кокошките си.

Едва ли има на какво да го научим, но му предлагаме рецепта за домашно приготвена ярма:

* 4 кофи пшеница;

* 2 кофи царевица;

* ? кофа слънчоглед.

Всичко това се смила.

Освен това от домакинството се събират остатъците от храната в по-дълбок съд, приготвят се като помия и се смесва с коприва (може и изсушена). Притиска се с капак и отгоре се изсипва едно канче (около 500 грама) от домашно приготвената ярма. Получената смес се оставя да се задуши. Докато все още времето е студено, сутрин се затопля приготвената смес, преди да се даде на кокошките. А вечер се слагат по 500 грама пшеница.