Ако нямате място у дома, но все пак искате да се чувствате уютно и да създадете своеобразно райско кътче, то няма по-добър начин да го направите от това да отглеждате цветя. Номерът е да намерите подходящите видове и да ги подредите така, че да трансформирате пространството, но и на тях да им е добре. 

Поиграйте си със светлината, проучете я. Няма по-уникално усещане за ранобудните от това да уловят първите слънчеви лъчи сутрин /както на снимката/. Мистично приказно и много, много полезно за настроението е, а и дава отличен старт на деня.

Ако пък сте от онзи тип хора, наречени "сови", и сте по-активни вечер, спокойно можете да подредите декора спрямо последните слънчеви лъчи или да използвате изкуствено осветление чрез красиви лампи.

Цветята, които биха се чувствали добре в условията на дома с ограничен достъп до естествена светлина, не са малко. Ако към уравнението прибавим и липсата на място, то съветът на дизайнерите е да се подберат каскадни растения, които да се позициониран на високо, да се аранжират в макрамета или други естетически издържани приспособления за окачане.

Предвид модните течения започваме не с едно уникално предложение, а сняколко. Филодендроните със своите лъскави и интересни листа стават все по-популярни. Отглеждат се лесно, имат нужда от малко вода и светлина, но ефектът е феноменален.

Ако обичате гората, лесно ще я внесете в стайни условия с вариегатните хедери. Техните дълги и гъвкави стъбла ще ви позволят да създадете живи картини по стените или водопад от ръба на библиотеката.

Следват изключително издръжливите на всякакви условия и неглижиране сциндапсуси и епипремнуми. Листата с форма на сърце и неповторими шарки ще разкрасят и озарят и най-тъмното ъгълче.

За начинаещи цветари препоръчваме  още чаровния и неубиваем хлорофитум, пъстролистните сингониуми, безбройните видове папрати,  а за по-напредналите - пеперомии, монстери, цисуси (декоративни и нежни стайни лози),