Регистриран като земеделски производител мъж на 40 години е №1 по декларирани доходи, получени през миналата година, съобщиха от офиса на Националната агенция по приходите (НАП) в Хасково.

Най-заможният по годишна данъчна декларация живее в една от големите общини в областта и е обявил доходи, възлизащи на малко над 1,4 млн. лв. Той е внесъл в срок и данъка върху тях, уточняват от данъчната администрация, предава БТА.

Анализът на Агенцията в Хасково след приключване на кампанията по обявяване на доходите от физически лица показва, че следващите двама в челната тройка по лични приходи са отново мъже и работят също в сектор "Земеделие". Единият от тях е спечелил малко над 890 хил. лв., а другият близо 880 хил. лв.

Сред първите 10 най-заможни физически лица от област Хасково има и три дами. Две от тях са регистрирани земеделски и тютюнопроизводители, а третата се занимава с търговия. Най-младият сред десетимата в списъка на първенците е на 38 години. Общите доходи, реализирани от десетимата, са почти 6,7 млн. лв., а данъците на всички вече са платени.

Земеделието и търговията се оказват най-доходоносни през изминалата 2021 година в област Хасково. Други такива дейности са медицинската помощ, производството на месо и месни продукти, и производството на плодове и зеленчуци, поясниха от НАП-Хасково.