Италианският производител смята, че FS 7.32 Compact, първият модел в новата гама, ще промени коренно телехендлерите по отношение на производителност, гъвкавост, комфорт на оператора и свързаност

Faresin предложи предварителен преглед на FS 7.32 Compact – първият от новата гама телескопични товарачи FS. Компанията избра да направи това с онлайн излъчване от хангар в завода в Бреганце, Италия. Видеото бе минималистично, но високотехнологично, изцяло фокусирано върху техническото и функционалното съдържание на новия продукт.
Истинска промяна на парадигмата с поглед към бъдещето, защото гамата е създадена, готова за интегриране на нови разработки в технологията Интернет на нещата (IoT), която става все по-стратегическа за управление на автопарка и взаимодействие човек-машина във ферми и строителни обекти.

FS 7.32 Compact е проектиран от нулата, за да отговори на развитието на търсенето и на нарастващата екологична осведоменост във всички сектори. Проектът е резултат от 20-годишен опит в телескопичния сектор и разчита на индустриална система, в която научноизследователската и развойна дейност, производство и маркетинг-търговия работят в единен интегриран процес, който поставя клиента в центъра на всичко.

Структурните компоненти на новата машина, включително сложният софтуер, който управлява интегрираните сензори, всъщност са проектирани, тествани и произведени в завода в Бреганце. Технологията Made in Faresin вече революционизира сектора и привлече световното внимание с въвеждането на първия изцяло електрически манипулатор в света.

Иновативна визия и функционален дизайн

Целта на Faresin е да създаде отличителен продукт, който съчетава изключителна производителност със завладяващ стил. Значително заостреният наклон на капака на двигателя на FS 7.32 Compact задава ново ниво на видимост за телескопичните товарачи. Резултатът е привлекателен, но безпрецедентен дизайн, който извайва оригинална и иновативна позиция за шофиране с несравнима видимост, съчетана с чисти и решителни линии.

Първият от нов вид

Първият модел от новата гама е FS 7.32 – компактен телескопичен товарач с 3,2 т максимална товароподемност и максимална височина на повдигане 7,1 м. Допълнителните характеризиращи данни са ъгълът на завиване от 37°, който заедно с радиуса на завиване от само 3,8 м, за машина с междуосие от 2,95 м, я правят високопроизводителна, с уникална гъвкавост и с еднакво важна стабилност.

Предлага се в две версии – стандартна (2,25 м) и ниска кабина (2,06 м). Вторият вариант е предназначен да се превърне в идеалната машина за много експлоатационни ситуации.

Двигатели с по-висока производителност и по-ниски разходи

Проектирането с фокус върху бъдещето означава и мислене за намаляване на въздействието върху околната среда, намаляване на потреблението и в същото време подобряване на производителността.
Налични са пет двигателя за FS 7.32, всички 4-цилиндрови Deutz с мощности от 55.4 kW до 100 kW, в съответствие с емисионните разпоредби от етап V.

Всички двигатели са Common Rail, с турбокомпресор, с интеркулери за задоволяване на променливите нужди от мощност, свързани с конкретни приложения с оптимизирани криви на въртящия момент за висока производителност и бърза наличност на мощност с ниска консумация. Освен това интервалите за поддръжка до 1000 часа водят до значително намаляване на експлоатационните разходи.

Обърнато е внимание и на безопасността с въвеждането на „AutoStop“, което изключва двигателя, щом операторът стане от седалката, и след това го включва отново, също автономно, при връщане. Решения, които добавят икономия на гориво към защитата на оператора.

Трансмисии за всяка употреба

Всички версии на FS 7.32 са оборудвани с хидростатична трансмисия Ecodrive, усъвършенствано решение, способно да осигури доставената мощност в съответствие с режима на шофиране, за да се получи най-ефективното използване на мощността с последователно намаляване на консумацията и емисиите.

Има две решения за трансмисия, които се различават по броя на предавките и максималната скорост: единична предавка със скорост 0-30 км/ч за конфигурацията Dynamic. Двустепенната механична скоростна кутия позволява достигане на максимална скорост от 40 км/ч, но същевременно има намален диапазон на предавките за задачи, които изискват по-голямо сцепление. Това решение присъства във версиите Performance и Excellence.

Диференциалът също може да бъде избран въз основа на предназначението на машината.

Ергономика, комфорт и видимост

Дизайнерите са преработили интериора на кабината, превръщайки я в истински флагман. Положението на органите за управление е изцяло променено, за да стане по-интуитивно използването им. Резултатът е хармонично и приятно подреждане на контролите, групирани по функционална логика на таблото за управление, което също е напълно обновено по отношение на оформлението и цветовете.

Цялата информация вече се събира в FS дисплея, 7-инчов цветен сензорен екран, разположен отдясно. Работните параметри на двигателя, диаграмите на натоварване и други допълнителни функции вече са видими в едно положение.

Седалката на водача е снабдена с джойстик FS на десния подлакътник, който обединява командите за управление на телескопичната стрела. Превключването между екрани и промяната на настройките става директно на FS дисплея или чрез FS Selector, интуитивна система за управление на колелата, също позиционирана на подлакътника.
Резултатът от новата кабина е приятна, подредена, комфортна и безопасна работна среда, с 360° видимост навън. Всичко е проектирано да осигури уникален комфорт на оператора.

Новият FS 7.32 Compact ще бъде представен на широката публика на EIMA International в Болоня, където посетителите ще могат да научат повече за него от първа ръка. Той също ще бъде на Agritechnica догодина.

Faresin предложи предварителен преглед на FS 7.32 Compact с онлайн излъчване от хангар в завода в Бреганце, Италия
Faresin предложи предварителен преглед на FS 7.32 Compact с онлайн излъчване от хангар в завода в Бреганце, Италия
FS 7.32 Compact е резултат от 20-годишен опит в телескопичния сектор и е проектиран, за да отговори на развитието на търсенето и на нарастващата екологична осведоменост във всички сектори
FS 7.32 Compact е резултат от 20-годишен опит в телескопичния сектор и е проектиран, за да отговори на развитието на търсенето и на нарастващата екологична осведоменост във всички сектори
Новият FS 7.32 Compact ще бъде представен на широката публика на EIMA International в Болоня, където посетителите ще могат да научат повече за него от първа ръка
Новият FS 7.32 Compact ще бъде представен на широката публика на EIMA International в Болоня, където посетителите ще могат да научат повече за него от първа ръка