Българската компания за прецизно земеделие Ondo Solutions Ltd e сред 10-те компании от цял свят, оценени като „силно въздействащи иноватори” и поканени да участват в един от най-влиятелните екселератори за зедемелие - EIT Food Accelerator Network (EIT FAN).
EIT FAN свързва успешни стартиращи предприятия в сферата на селското стопанство с водещи в индустрията корпоративни и изследователски партньори, за да промотира тяхната технология и да подпомогне успешното й навлизане на световните пазари.

EIT FAN има хъбове в Билбао, Мюнхен, Хелзинки, Лозана, Кеймбридж, но компанята Ondo е поканена специално да се включи в израелския хъб в Хайфа, тъй като Израел е сред водещите дигитални центрове в света по иновации в земеделието – сферата, в която се развива и Ondo.

„Щастливи сме от високата оценка, която получаваме от EIT FAN. Преминахме през сериозна селекция в два кръга. В конкуренция с десетки компании от цял свят успяхме да впечатлим журито от авторитетни предприемачи и експерти, което търсеше стартиращи предприятия с голямо въздействие в модерното земеделие, с явен напредък в плановете и с устойчивост в своето развитие”, споделя Илия Йорданов, управител на Ondo Solutions Ltd.

Хъбът на EIT FAN в Хайфа е в Израелския технологичен институт Technion - Israel institute of technology. В периода от юли до октомври Ondo ще има възможност да се възползва от разнообразната и всеобхватна научна програма на института и ще се срещне с висши бизнес лидери и топ професионалисти в областта на земеделието и храните. Освен активни презентации на продукта и действащите инсталации на Ondo пред инвеститори и учени от цял свят екипът на българската компания ще получи и възможността да прави пилотни проекти със световни компании.