За да имаме красива градина, трябва да знаем как да се грижим за нея. Осигуряването на надеждна защита от вредители стои в основата на добрите резултати, за които полагаме неимоверни усилия и то ежедневно. Вечната борба с пакостниците е пословична, ако искаме да я спечелим, трябва да използваме специални уреди за прогонване. Те се поставят в самата почва и имат за цел да възспрат нашествието на някои животински видове. Можете да откриете механични капани за къртици и сляпо куче, които са гарантирано ефективни и са отличен начин да предпазите засадените растения.

Как да предпазим градината от къртици и сляпо куче

Подземните гризачи са наши чести гости, но за съжаление неканени. Те се промъкват в градината и правят сериозни поразии, които след това не можем да поправим.

Поставянето на капан е задължително в случая, за да успеем да предпазим посевите и за да не отиде всичкият ни труд на вятъра. Капаните за къртици и сляпо куче се поставят на подходящо място в изкопания от вредителя тунел, като е важно да се вземат под внимание и особеностите на подземния гризач.

Къртицата е позната с уменията си да прокопава цели тунели, има доста слабо зрение, но добре развити умения за придвижване.

Сляпото куче е бозайник и се ограничава до дупки с малък диаметър, разчитайки основно на своите предни резци. Определя се като сериозен вредител, защото унищожава земеделските насаждения и градинските посеви, хранейки се с корени, грудки и луковици.

Напълно вероятно е двата вида да живеят на едно и също място.

Какви са стъпките при поставянето на капан

След като сте забелязвали, че в градината Ви има неканени посетители, е време да планирате тяхното прогонване. За целта ще са ви нужни специални механични или живоловни капани за сляпо куче и къртица, с чиято помощ ще осъществите добър хуманен контрол на гризачите и ще успеете да ги прогоните надалеч от вашата територия. Начинът им за поставяне е следният:

- открийте тунела за вредителя с помощта на шило или сонда;

- изкопайте местонахождението на гризача и направете гнездо за капана;

- поставете капана и го заредете, а след това го обградете с пръст;

- извършвайте всекидневна инспекция на клопката.

Улавянето на подземните гризачи не винаги е толкова лесно, защото те имат неактивни и активни тунели, което би могло да доведе до объркване.

Откъде да купим продукти за борба с вредители

Следвайки препратката по-горе, ще откриете различни по вид съвети, отрови и клопки за всякакви вредители, които пречат на пълноценното ежедневие и градинските заниманимания. Разгледайте продуктовия каталог и прогонете досадни пакостници като къртицата, сляпото куче и други нахални "гости", които не желаете в градината и в дома си.