Впечатляващият Massey Ferguson MF 8S беше представен само два месеца след удостояването му с престижната титла

Ивона Величкова

На фона на оредялата програма от събития представянето на „Трактор на годината 2021“ си е истински феномен. Пред скромна, като за ситуацията, публика фирма „Варекс“ показа в целия му блясък Massey Ferguson MF 8S. Мероприятието е отлагано отдавна, но ето, че и неговият момент настъпи.

„Това е първото ни събитие за годината. И сме наистина много горди, че имаме честта да го организираме. Както виждате, нашите партньори от AGCO и по-специално Massey Ferguson се грижат да обновяват постоянно гамите си. Затова се радваме да представим тази машина пред широката публика. Тя определено е от продуктите, които

предизвикват интереса на клиентите,

откри събитието единият от управителите на „Варекс“ - Иван Масларов. Машината получи престижната титла в края на 2020-а. Журито на TOTY, което представлява 25 европейски държави, бе единодушно в избора си. Новата серия трактори MF 8S беше пусната на пазара на 24 юли 2020 г. Накратко това са достъпни, надеждни и постоянно свързани машини, с нови нива на удобство и ефективност. Свързаността и технологиите за интелигентно земеделие, с които разполагат, предлагат устойчиво бъдеще за земеделието. Започвайки с един уникален и нов по своята същност дизайн, MF 8S е проектиран за фермери от фермери.

Серията предлага четири модела

с максимална мощност от 205 до 265 к.с.
„2020-а бе различна за всички, тъй като преживяхме значителни ограничения, наложени от разпространението на COVID-19. За нас от Massey Ferguson тя донесе други възможности, тъй като започнахме програма за развитие на фабриката ни в Бове, Франция. Както и представянето на нови продукти, отговарящи на последните изисквания на ЕС“, сподели Пол Даудесуел, бизнес мениджър, отговарящ за продажбите на продуктите Massey Ferguson в България, който се включи от своя домашен офис в Обединеното кралство.

Даудесуел разказа, че стартирането на проекта MF 8S е

след 7 години тестове по целия свят

и обширни консултации с клиенти. Той представлява точно това, което фермерите и операторите търсят – комфорт и видимост през дългите работни дни, мощност с предаване към земята, с горивна ефективност и чисти емисии на изгорели газове. Спокойствие при наличие на достатъчно време за оптимална възвращаемост на инвестициите, лесна употреба и прост контрол.

„Пускането на пазара на MF 8S през юли беше уникално нов подход за селскостопанската индустрия, тъй като се случи пред 65 000 гости посредством глобално събитие, проведено на живо“, добави още Даудесуел.

„Ние от „Варекс“ категорично сме много оптимистични за интереса, който тази машина ще породи на българския пазар в настоящата, надяваме се и в следващите няколко години“, заключи подробното представяне на MF 8S Филип Лазаров, търговски директор на „Варекс“.