Въпросът е на Иванка Тодорова от Вакарел

Може с комбиниран фураж, но трябва да е гранулиран. При домашни условия, ако липсва комбиниран фураж, гъсетата може да се

захранват с препечен хляб или царевично брашно

навлажнено до състояние на пръхкавост. Към него се добавят по 1-2 сварени жълтъка с разчет за 10 гъсета.

След 3-4-дневна възраст гъсетата може да се хранят със смеска, която съдържа примерно следните фуражи:

* 55% царевично брашно;

* 15% ечемично брашно (пресято);

* 10% пшенични трици;

* 5%-костно брашно;

* 10% слънчогледов шрот;

* 3,5% люцерново брашно;

* 1% креда (мидено брашно);

* 0,5% готварска сол.

В плитки, но широки хранилки се насипва мека храна, навлажнена с вода или обезмаслено мляко.

Брашнената смеска може да бъде смесена

със ситно нарязана зелена люцерна, коприва, детелина и др. при съотношение 3 части брашнена смеска към 1 част зелена храна. Залага се такова количество, че да бъде изядено за 15-20 минути. Най-добро указание за правилното хранене на гъсетата е живото им тегло и общият им вид.