Massey Ferguson представя нова ера достъпни, надеждни и свързани трактори – серията MF 8S

22 февруари 2021
Новини
5157
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Световноизвестната марка на корпорацията AGCO - Massey Ferguson, с гордост анонсира изцяло новата серия трактори MF 8S.

Чрез тази серия марката отбелязва една нова ера „Опростени, надеждни и свързани трактори“. Трактори, осигуряващи нови нива на комфорт и ефективност, напълно свързани чрез SMART технологиите и устойчивото земеделие.

Проектирани за фермери от фермери, след седем години тестове по целия свят и обширни консултации с клиенти, серията трактори MF 8S предоставя точно това, което операторите искат. Макар и оборудвани с превъзходни спецификации, в същото време те предлагат и изключително съотношение цена/качество. По този начин Massey Ferguson гарантира на своите клиенти, че ще плащат само за това, което им е необходимо.

„Нашата визионерска концепция MF NEXT, показана за първи път на Agritechnica през 2019 г., сега е реалност“, казва Тиери Лоте, вицепрезидент и управляващ директор на марката Massey Ferguson за Европа и Близкия Изток. „Миналия ноември отбелязахме 50-годишнината от кацането на Луната, което направи така, че невъзможното да стане възможно. Сега е времето да доставим тази визия, „кацайки“ на Земята. Ние не пускаме само трактор, но и отбелязваме една нова ера за нашата марка.“

Има 4 напълно нови модела трактори от серията MF 8S, които се отличават с уникалната си конструкция на кабина/двигател „Protect-U“ и радикалния си „неоретро“ дизайн. Изградени на 3,05 м. междуосие, тракторите са с максималната мощност от 205 к.с. до 265 к.с., всички с 20 допълнителни конски сили от електронното управление на мощността на двигателя (EPM).

В същото време Massey Ferguson въвежда и една нова, ясна номерация. Вземете за пример модела MF 8S.265: осмицата бележи серията, S- обозначава нивото на спецификациите, а последните три цифри отбелязват максималната мощност.

Представяме ви нещо повече от трактор

Стартирането на серията MF 8S предвещава напълно нова ера за Massey Ferguson, въвеждайки подобрено потребителско изживяване, включващо предимствата на свързаността и технологиите за интелигентно земеделие.

За да задоволи търсенето на модерно и устойчиво земеделие, Massey Ferguson комбинира най-съвременните машини с богата гама от напълно свързани услуги, за да помогне на клиентите да управляват бизнеса си по-ефективно – финансови предложения, удължена гаранция, MF CONNECT TELEMETRY и др.

„Този напълно нов дизайн осигурява следващото ниво правилни и надеждни трактори, които операторите поискаха“, констатира г-н Лоте. „Казаха ни, че им трябва удобен и ефективен трактор, притежаващ ненадмината видимост, който да бъде умен и лесен за използване. Massey Ferguson отговори директно на въпроса с тракторите MF 8S и свързаните с тях услуги. "


- Напълно нова кабина с обем 3,4 кубм. С уникалната си форма и структура на четири колони тази кабина има ненадмината видимост. Тя предоставя следващо ниво на пространство, комфорт, контрол и свързаност.

- Благодарение на уникалния си дизайн „Protect-U“ шума, топлината и вибрациите са значително намалени, а това позволява на потока от чист и хладен въздух да се аспирира от към въздушния филтър на двигателя. Тази кабина е позиционирана като една от най-добрите на пазара по отношение на нивата на шум.

- Оптималният контрол и способност за интелигентно земеделие се осигуряват от цифровото и интуитивно табло за управление „MF vDisplay“, терминала Datatronic 5 и новия цялостен лост ( джойстик) за управление MultiPad с подлакътник „Control Center“.

- Серията MF 8S представя избор от две напълно нови и ефективни трансмисии, осигуряващи максимална мощност на земята, като същевременно намаляват загубите на мощност с 26% и подобряват икономията на гориво с до 10%.

- Новата трансмисия с двоен съединител Dyna E-Power съчетава в себе си предимствата на наличните днес технологии: усещането за CVT и ефективност на директно и механично задвижваната трансмисия. Като алтернатива, обаче, новият супер ефективен Dyna-7 Semi-Powershift вече предлага 28 скорости за движение напред и назад.

- Нова задна ос, комбинирана с по-голям поток на масло, която подобрява ефективността и гъвкавостта. С до 10% повече мощност на сцепление и 20% повече поток, тракторът позволява използването на по-широки, по-продуктивни инвентари и машини за подобряване на производителността и намаляване на разходите.

- Абсолютната свързаност предлага подобрение на рентабилността и устойчивото земеделие. Серията MF 8S се предлага стандартно с MF Connect Telemetry и опционален софтуер за прехвърляне на данни MF Task Doc, позволяващ на потребителите да вземат управленски решения за максимална ефективност и производителност.

- Изборът на EXCLUSIVE или EFFICIENT спецификационни пакети и опции позволява на потребителите да специфицират своите трактори, за да отговарят в най-добрия случай на техните специфични нужди.

- Услугата MF Always Running на трактора, включена като стандарт, предлага водеща в бранша услуга за увеличаване на продължителността на работа.

Кабина, съчетаваща висок комфорт, видимост и свързаност

Със своите 24 см., отделящи кабината от двигателя, концепцията „Protect-U“ напълно изолира кабината от шум, топлина и вибрации. С нива на шум от едва 68 dB и вътрешен обем от 3,4 кубм, това е една от най-тихите и просторни кабини на пазара.


Със стъклена площ от 6,6 квм, тази кабина предлага на фермерите едно светло и проветриво работно място, което се отличава с ненадминато пространство и видимост. Замяната на арматурното табло с новия цифров терминал „MF vDisplay“, монтиран на дясната конзола, оставя само волана и лоста за управление на мощността пред водача, осигуряващ изключителна видимост чрез осово наклонения капак на бонето.

Във вътрешността операторите ще усетят една изключителна работна обстановка в кабината чрез облицованата седалка с истинска кожа ( като опция), но и чрез покритието от изкуствена кожа на волана и тапицерията. Новата висококачествена седалка е с автоматично въздушно окачване, отопление, вентилация и оборудвана със странично амортизиране. Разбира се, има ефективен автоматичен климатик, който се доставя през 14 изхода. Механичното активно окачване на кабината допълнително повишава комфорта при EXCLUSIVE моделите.

Цифровото табло за управление „MF vDisplay“ показва цялата информация за трактора с един поглед. Лесен за четене и с интуитивна работа, неговият ясен дисплей може да бъде персонализиран и променен чрез едно просто превъртане на настройките с въртящото се копче на волана.

Новият подлакътник на Control Center, снабден с най-новия лесен за използване MultiPad лост, осигурява пълен контрол на оператора. Този съвместим с ISOBUS лост, управлява всички функции на трактора и включва вграден микро джойстик за управление на двата хидравлични клапана.

Обновеният Datatronic 5 (нов „лъскав“ преден екран и потребителски интерфейс) е монтиран на регулируемата рама. Този 9- инчов сензорен терминал е толкова лесен за употреба и интуитивен за използване, по същия начин, както се използва и всеки един мобилен телефон или таблет. Това е система с един екран за контрол на функциите на трактора и управление на всички технологии на MF, като MF Guide, MF секшън контрол и MF контрол на нормата, както и MF Task Doc за улавяне и пренос на данни.

Висока производителност и ефективност

Последните 6-цилиндрови / 7,4-литрови двигатели AGCO Power предлагат повече мощност, по-добър въртящ момент и производителност при ниски обороти, намалявайки експлоатационните разходи. Прецизната технология за последващо третиране на Massey Ferguson All-In-One, заедно с хидравличното регулиране на настройките, които са без поддръжка, допринасят за намаляването на текущите разходи.

Тези здрави двигатели развиват от 205 к.с. до 265 к.с., като електронното управление на мощността на двигателя (EPM) осигурява допълнителни 20 к.с. за транспорт, PTO и хидравлични приложения. Максималната мощност се генерира вече при 1000 оборота в минута и е постоянна до 1500 об./мин., осигурявайки висока производителност при ниски обороти на двигателя, което пък намалява разхода на гориво с до 10% и шума с до 6 dB.

All-in-one (всичко в едно) система на катализатора (SCR) + допълнителния катализатор за частици (SC) е напълно интегрирана система, която не изисква използването на дизелов филтър за твърди частици (DPF) или сложен турбокомпресор с променлива геометрия. Проектиран да издържи живота на трактора, този компактен модул, монтиран извън трактора, гарантира, че видимостта остава напълно безпрепятствена, а изпускателната тръба е още по-тънка от преди.

Уникален капсулиран двигател

Отличителният дизайн „Protec-U“ със своите 24 cм. празнина между кабината и инсталацията на двигателя разделя серията MF 8S от всички останали трактори. Освен че намалява топлината, шума и вибрациите, които се предават в кабината, уникалното капсулирано положение на двигателя подобрява охлаждането и производителността.

Въздухът, подаван от средата на трактора, зад двигателя, е по-чист от този от стандартното положение. Той помага за намаляване на натоварването на основния въздушен филтър, като същевременно оптимизира работата на двигателя.

Този иновативен дизайн значително подобрява достъпността за почистване на радиаторите. Улесняването на редовната поддръжка ще подобри надеждността и ще подпомогне намаляването на времето за престой.

Нови високоефективни и лесни за използване трансмисии

С пускането на серията MF 8S - Massey Ferguson въвежда следващото ниво на високоефективна технология за трансмисии.

Проектирана и разработена от собствените си експерти, скоростната кутия Dyna EPower, Dual Clutch съчетава предимствата на непрекъснато променлива трансмисия (CVT) с възможност за предаване на мощност толкова ефективно, колкото механичната трансмисия. Този нов агрегат още повече намалява загубите на мощност спрямо предишния MF 7700 S Dyna-6, с до 26% при по-високи скорости, като осигурява икономия на гориво с до 10%!

Dyna E-Power осигурява повече от пълно превключване на задвижването, използвайки технологията Dual Clutch за изместване на обхвата, което позволява лесно предвиждане и безпроблемни промени. Той предлага четири диапазона със седем предавки, с полуприпокривания, идеално проектирани за постигане на максимални полеви и пътни показатели.

Работейки напълно автоматично или ръчно, използвайки бутони на лоста MultiPad или Power Control, също така е възможно операторите да настроят точно колко агресивно и бързо да се правят напълно автоматичните промени, така че да съответстват на работата и условията.

Скоростите се променят безпроблемно, плавно и ефективно, само с 9% разлика в предавката между всяка скорост в полеви приложения от 5 км. / ч. до 20 км. / ч.

За допълнително подобряване на горивната ефективност, намаляване на шума и подобряване на комфорта, максималните скорости се постигат при много ниски обороти на двигателя: 50 км. / ч. (където е позволено) се достигат при 1500 об. / мин., Докато 40 км. / ч. трябват само 1200 об. / мин.

Като алтернатива, потребителите могат да изберат новата скоростна кутия Dyna-7 – semi-powershift, която е най-новата разработка на известната и надеждна Dyna-6, със същата достъпна система.

Това осигурява не само една допълнителна скоростна предавка и по-плавно превключване, но с 10% по-голяма ефективност за разлика от Dyna-6 за същите конски сили на двигателя при полево приложение.

Dyna-7 предлага лесна и ефективна работа с общо 28 скорости напред и назад в четири обхвата и седем безпроблемни предавки. Тази рентабилна трансмисия осигурява плавна и интуитивна работа в ръчен режим, като дори може да се управлява напълно автоматично.

За тези, които изискват комфорт и контрол от непрекъснато променливата трансмисия (CVT), MF Dyna-VT ще бъде на разположение за серията MF 8S в бъдеще.

Висока производителност и ефективност

Тракторите Massey Ferguson MF 8S Series са изградени на 3,05 м. междуосие, което осигурява стабилност и подобрява сцеплението при работа с широки, взискателни инвентари, предлагайки до близо 10% повече мощност на сцеплението.

Мощността се предава ефективно на земята чрез нова, изключително силна задна ос, с избор на фланцирани, къси или дълги оси, които да отговорят на всички операции.

Новите опции на колелата вече включват възможност за поставяне на задни гуми с диаметър 2,05 м., включително чисто новата опция на VF650 / 75 R42 Trelleborg TM1000 PT.

Тракторите запазват добре доказания стандартен окачен преден мост, предлагащ тесен радиус на завиване 5,7 м. Оборудван е със заключване на окачването, на и със спирачки за трактори, като разполага и с всички трансмисии от 50 км. / ч.

Капацитетът на задната навесна система се увеличава със 7% до 10 000 кг. . С мощната си, нова хидравлика тези трактори се справят и работят с големи и по-широки инвентари. 150-литровата в минута хидравлична система е стандартна, осигуряваща 36% повече дебит в сравнение с предишната система. Хидравличната система 205 литра/мин. също се предоставя като опция, която може да се достави и като ECO версия, генерираща потока при 1650 об. / мин. (230 л. / мин. при макс. номинална скорост на двигателя). И могат да бъдат зададени до пет електронни задни клапани.

Всички модели се предлагат с четири скорости на ВОМ, като предлагат избор от 540, 540ECO, 1000 или 1000ECO, което означава, че операторите винаги могат да изберат правилната скорост за мощност или търсената от тях икономия.

Нова опция за предно свързване с капацитет 4 800 кг., напълно интегрирана в трактора, се предлага с опция за изход за ISOBUS.

100% свързани

Свързаността е стандарт за серията MF 8S, която се предлага с MF Connect Telemetry, включително тригодишен абонамент за лиценз. Това използване на мобилни данни за прехвърляне на информация към MF Connect Cloud осигурява лесен достъп на оператора до полезна информация за управление на конкретната машина.

Освен че регистрира позицията и данните на машината, тя може също така да изпраща съобщения за грешки и предстоящи предупреждения за изискване за услуга от страна на потребители и дилъри (с разрешение).

Това е напълно интегрирано в портала за клиенти на MyMF, където потребителите могат да преглеждат и управляват информацията и данните в реално време, дистанционно от всяко устройство с интернет. (MyMF ще бъде наличен скоро във Великобритания, Ирландия, Франция и Германия, на по-късен етап ще бъде наличен и в другите страни).

Всички трактори от серията MF 8S също могат да бъдат оборудвани с тази пълна гама технологии за устойчиво земеделие.

Сърцето на системата е интуитивният Datatronic 5, сензорен терминал, който не само управлява функциите на трактора, но и позволява пълен контрол на всички съвместими с ISOBUS инвентари.

Новата конзола за антена, разположена в предната част на кабината, позволява лесно монтиране на GPS антена по избор с точност до RTK сигнал. За сигурност и избягване на евентуален риск – като стандарт антената се заключва на място с ключ.

Опционален терминал Fieldstar 5 може да се използва за управление на всички MF технологии - включително MF Guide, докато MF секшън контрол и MF контрол на нормата вече могат да обработват до 36 секции и пет продукта. Сега също ще може да записва границите на полето и да осигурява автоматично откриване на полето.

MF Task Doc и Task Doc Pro автоматично записват и безжично прехвърлят събраната информация и данни. Това е бърз, лесен и сигурен начин за създаване на точна документация, която да помогне на операторите да спазват разпоредбите и да съхраняват полезната информация.

MF Task Doc Pro ще създаде и приложни планове, напълно синхронизирани със софтуера за управление на дадена ферма. С NEXT Machine Management данните могат лесно и сигурно да се прехвърлят безжично чрез Agrirouter Cloud.

Най-добър по дизайн

Новата серия MF 8S комбинира радикални дизайни с практическа цел. Впечатляващият „нео-ретро“ дизайн отдава почит на наследството на марката, илюстриран с нова интерпретация на емблематичния сив саблей на MF отстрани и сив мотив на капака, който датира от серията MF 100.

Превъзходни спецификации

Отсега се предлагат EXCLUSIVE модели със спецификации MF 8S. Тези мощни предложения ще бъдат разширени с представянето на версиите Efficient в началото на 2021 г., заедно с Dyna-VT (CVT) трансмисията за всички модели по-късно през 2021 година.

EXCLUSIVE спецификацията е цялостен пакет, предоставящ на операторите изключителен комфорт и лекота на използване, както и истински функции за повишаване на производителността и ефективността на машината.

Освен с избора на трансмисия - Dyna-E Power или Dyna-7, EXCLUSIVE моделите трактори са оборудвани и с висока спецификация, включително лост за управление MultiPad, пет електрически клапана с пръстови превключватели и джойстик. Тракторът е с подготовка за навигация, Task Doc записване и тригодишен абонамент за MFConnect

MF Always Running предлага водеща отраслова надеждност от 2019 г. - насам

Всички собственици на трактори MF 8S ще се възползват от спокойствието, което предлага марката чрез услугата MF Always Running, която е включена като стандарт. Тази уникална услуга осигурява временна подмяна на същата мощност и спецификация.

Още от Новини
0

Държавата ще може да отчуждава земеделски земи, за да строи на нея военни заводи и поделения. Това стана ясно, след като депутатите приеха промени в Закона за подпомагане на зeмеделските

0

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март. През нощта ще бъде ясно и в повечето райони почти тихо. В сутрешните часове на отделни места в равнините и котловините с краткотрайна мъгла

0

През нощта ще е ясно. В сутрешните часове на отделни места в Източна България и по поречието на Дунав ще има ниска облачност или мъгла. Утре ще е предимно слънчево

0

Ново изследване на британски специалисти показва, че на фона на продължаващото затопляне на планетата хранителните вериги ще стават по-малко ефективни

0

50 000 контейнерни фиданки ще залесят тази пролет служителите на централно управление и териториалните поделения на Югозападното държавно предприятие. Инициативата е на ръководния екип на ЮЗДП

Последни новини
0

Наблюдава се увеличена консумация на фермерски сирена, а потребителите пазаруват все повече директно от стопанствата, казва Симеон Караколев, председател на Асоциацията на овцевъдите и съпредседател

0

През втората половина на февруари и в началото на март се сеят разсадите за т. нар. средноранно производство, което е най-масово застъпеното в дворните градини

0

Важно е да се подходи ефективно и да се разработи национална стратегия Известно е вече, защо в Европейския съюз ще бъде намалено тютюнопроизводството до минимум и какво трябва да направят в това

0

Преполиването провокира сечене Често при отглеждането на разсад се явява т. нар. лъжливо сечене, което се причинява не само от болести, но и при неправилни грижи - ниски температури или неправилно

0

Вашият балкон, или тераса може да се превърнат в любимо място. Условията, в които живеем, доказват, колко важно е всяко уединено външно пространство. Възможно е да освежите външния вид на малък

Коментари
1 от Сашо Каменов на 22 февруари 2021
".....предлагат и изключително съотношение цена/качество" Така и не се рзбра каква е базовата цена?

Обиден коментар

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Доста разсадници предлагат облепиха. Потърсете информация в интернет и преценете от кой от всички ще ви е най-изгодно и най-удобно да закупите растението. Ние не препоръчваме, тъй като не сме...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

32-годишна бременна жена е сред жертвите на коронавируса у нас през изминалото денонощие. Това сочат данните на Единния информационен портал. Починал е и млад мъж - на 31 години, който страдал от хронично чернодробно заболяване. Общият брой на починалите с COVID-19 в страната за последните 24 часа е 93

Повече търпение, тези дни заради изборите ще е така, призова шефката на инспекцията Разпри, пререждане и ругатни. Втори ден пред РЗИ-Пловдив се вият опашки от членове на секционни комисии, които чакат за ваксина. Десетки са се струпали пред сградата и мърморят, че имунизациите са бавни. "Няма оправия. Бях вътре, но ме избутаха навън", заяви мъж

Българин откри нова близка екзопланета със скалиста повърхност, свръхземята Gliese 486b е разположена само на 26 светлинни години и е подходяща цел за потвърждение и анализ на атмосферата й от бъдещите космически мисии. Статията за откритието е публикувана в престижното списание Science, а водещ автор е д-р Трифон Трифонов - астроном от Института