Fruit Logistica ще се проведе в Берлин на 18-20 май 2021 г. Организаторите обявиха, че отлагат изложението за нови дати поради Covid пандемията.

Компанията организатор Messe Berlin заяви, че адаптираната концепция ще се фокусира върху бизнес срещи и готови изложбени пакети, предназначени да улеснят участието на изложителите и да се възползват от новите бизнес възможности.

„COVID-19 ни изправя пред предизвикателства, с които никой от нас не може да се справи. Затова се запитахме от какво се нуждаят нашите клиенти и какви фактори можем да контролираме за тях“, обясни Мадлен Мизериус, старши продуктов мениджър във Fruit Logistica. „ Нашият подход е да дадем възможност на клиентите си да управляват по-добре своите рискове и да разширят допълнително бизнес възможностите си. Това е водещият принцип за Fruit Logistica Special Edition 2021 в Берлин.“

За събитие, проведено през май, изглежда по-вероятно повече купувачи от много части на света да могат да присъстват.

Цифровите елементи, включително конферентните функции и излъчването на бизнес програма, ще предоставят допълнителни решения, за да помогнат на хората да участват и да бъдат включени.

Междувременно се очаква адаптираната изложбена концепция да намали значително всички необходими инвестиции за изложителите, като предложи опростен набор от три готови пакета. Те включват предварително определен размер на щанда, а също така място, дизайн и достъп до интернет.

„С нашата адаптирана концепция искаме да дадем възможност на световната индустрия за пресни плодове и зеленчуци да се срещне и събере отново в Берлин през 2021 г. в безопасна среда“, каза Мизериус.

Екипът на Fruit Logistica е информирал всички изложители за промените, а неговата глобална мрежа от представители, обхващаща над 150 държави, вече е в пряк контакт с тях.