Решено беше Световният конгрес за ягодоплодни култури през 2020 г. да бъде прехвърлен на интернет платформата. Предишните планове на организаторите бяха да се проведе събитие „на живо“ на 7-9 декември в Ротердам, Нидерландия, но е обявена нова дата - 10 декември.

Продължавайки да служи като важна среща за участниците в бранша, Global Berry Congress Live ще предостави на всички от веригата за доставки на пресни плодове ценна възможност да се свържат с ключови играчи в тази категория.

Онлайн събитието ще включва същата програма от интервюта, дискусии и презентации и същите възможности за комуникация и взаимодействие с други делегати, лектори, изложители и спонсори.

„Убедени сме, че Global Berry Congress Live може да бъде много полезен за хората в бизнеса с ягодоплодни продукти, като им позволи да споделят най-добри практики, особено уроци, научени по време на настоящата Covid криза, и да се подготвят за продажби и маркетингови кампании през 2021 г.“, коментира Майк Ноулс, програмен мениджър на Глобалния конгрес на ягодоплодни.

Събитията в Европа, както и значителните ограничения за пътуване по света, направиха невъзможно домакинството на конгреса като събитие на живо през 2020 г.

„Никой от нас не знаеше последиците от тази глобална пандемия, когато Световният конгрес по плодовете беше отложен през март “, каза Крис Уайт, управляващ директор на Fruitnet Media. „ Основната ни грижа остава здравето и благополучието на всички, които участват в събитието.“

По-рано закупените билети на Global Berry Congress остават валидни за новия онлайн формат на събитието. „Нашата публика ще има не само достъп до целодневни онлайн сесии, пълни с информация и прозрения, но също така ще има много възможности за работа в мрежата преди, по време и след деня на събитието“, каза Анализа Бертачини, мениджър за операционни събития във Fruitnet.