На Фермерския фестивал  " произведено във фермата" пред агроминистерството днес ще гостува Институтът по земеделие-Кюстендил. Отбелязвайки Празника на земеделската наука (25.10.2020), селекционерите от Института ще представят есенното ябълково разнообразие, което поддържат, облагородяват и развиват. В градините на Института се отглеждат около 450 сорта ябълкови сорта и хибрида.

Фестивалът „Произведено във фермата“ предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от различни райони страната със запазена природа: краве, овче, биволско и козе сирене, кисело мляко и кашкавал, прясно мляко, извара, масло, месни продукти от редки български породи говеда, биволи, овце и кози: луканка, пастърма саздърма и буркани с месо, мед и пчелни продукти, сладка и сиропи, яйца, занаятчийски хляб с квас, ядки, вино, чай, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя и сувенири от дърво… Много от храните са биологични, други са произведени в семейни ферми и занаятчии от селски райони и Натура 2000 зони.