Предзимните сеитби продължават

* В топлите и сухи дни продължават късните есенни сеитби. Все още може да се засажда лук и чесън за зелено. Препоръчително е да използвате по-едри луковички, т. нар. попска фракция, а при чесъна външните скилидки, тъй като са по-големи.

* Предзимна сеитба се прави и на някои подправки - магданоз, копър и др.

* До края на месеца в топлите райони на страната, може да се сее бакла.

* Продължава разсаждането на салатите и марулите, които ще зимуват на открито или под подходяща покривка.

* Продължава и засаждането на разсада за ранното зеле.

* Изваждайте кореноплодните видове - моркови, ряпа, салатно цвекло, целина и др. В по-топлите райони, където няма опасност почвата да замръзне, те могат да останат още малко в нея, защото така се съхраняват по-добре.

* Прибира се късното зеле. Най-здравите зелки може да оставите за съхранение. Останалите използвайте за консумация или за приготвяне на туршии.