Готови решения за всеки бюджет 

Запомнете главното правило: детската площадка трябва да е безопасна.
Постройте я по-далеч от бодливи храсти, парници и стопански постройки. Разположете я така, че поне няколко часа на ден да е в сянка.
И още нещо важно: с каквото и да се занимават децата, те през цялото време трябва да са пред очите ни. Така че за площадката изберете такова място, че постоянно да виждате децата - например, срещу прозореца, а не някъде в дъното на градината.
Ако искате да зарадвате малчуганите с интересни игри в градината, разгледайте тези готови решения за всеки бюджет.

Дом на дърво 

Рампите са много важно допълнение към този проект, тъй като много родители изоставят къщите на дърветата поради факта, че докато децата се изкачват по въже или слаби стълби, могат да паднат и да се наранят.
Детската къща с рампи (на снимката) е идеално решение дори за голямо семейство.
В крайна сметка има няколко места за игри - на първата рампа, на втората близо до къщата и в самото жилище. Освен това, ако използвате пространството под къщата на земята, тогава ще получите друг таен кът там.

Шатра 

Каквато и да е тази проста структура, децата винаги я обичат. Искате да направите лятото за малките незабравимо? Помогнете им да построят хижа!
Малчуганите с удоволствие ще донесат играчки, любими неща, възглавници, ще направят гирлянд от плат, но трябва да се погрижите за удобството - осигурете топло одеяло (или за предпочитане две) и го поставете на тревата.
Помогнете им да намерят правилните клони на дървото, на което да закрепят шатрата. Донесете кутия за играчки, стол или още по-добре дървена маса, върху която може да се направи чаено парти.
Китайските фенери и новогодишните гирлянди добре ще допълнят импровизираната колиба. По-добре е да я подредите далеч от водоема, ако има такъв, и от пясъчника, тъй като в противен случай целият текстил задължително ще бъде в пясък още от първия ден.

Умна къща 

Не всеки може да направи такава структура, но ако се запалите, създавайки цяла допълнителна къща за децата, тяхната радост ще бъде достойна награда за вас. Тук може дори да се постави пълноценно легло, което те с радост ще използват.
В допълнение има стена за катерене, прозорци, бар, интересен дървен стол и малка веранда. А вътре има място за играчките и фотьойл. На второто ниво в къщата има място за спане под покрива.

Вълшебен цирк 

Тук в един импровизиран цирк, можете да поиграете с цветни топки и куче еднорог.
Организирана е система за съхранение на играчките в кошове, закачени на оградата. Трябват ви са само куки и пластмасови кошове, което улеснява прибирането след игрите.

Удобен пясъчник 

В тази пясъчна "кутия" има не само пясък и чадър, но и две пейки. Върху тях децата могат да готвят пясъчни ястия, да подредят играчките си или просто да седят, измисляйки нови идеи за изграждане на замъци.

Удобство е, че този пясъчник има високи оградки и дори може да бъде поставен в градина с настилка.

Атракция с пясък 

Това е може би най-забавният вариант за малките деца. Могат да се използват всякакви контейнери и да ги закачите дори с прости шнурове.
За такава атракция ще са ви необходими: пясъчни кутии, екран и контейнери. Екранът ще трябва да бъде добре фиксиран, тъй като децата са склонни да се облягат на него.

Маса за рисуване 

Ако имате стара маса, която вече не искате да използвате, но на нея може да се рисува добре с тебешир, не се колебайте и я поставете в градината, като покажете на децата как да я използват.
Това място в градината ще бъде най-забавното и няма да се налага да миете креда от огради, стени и плочки.

Детска лятна кухня 

Оборудването на такава кухня може да ви се стори сложно поради необходимостта от водоснабдяване, но не е така. Всъщност тук няма кранове, а само леген, който се вмъква в дървен плот като мивка. Водата се вкарва в нея с помощта на кофа, но за децата няма разлика.
Красиво оборудваната детска лятна кухня може буквално да се превърне в декорация за градината. Ярки легенчета и чинии, подредени на красиви рафтове е всичко, от което се нуждаете за такова прекрасно място. Най-лесно е да го поставите до ограда, стена на плевня или къща.