Пържено пиле, маринован червен лук и сос от таратор

Продукти: 2 листа тънък арменски хляб (лаваш), кисели (мариновани) краставици, натурално кисело мляко, пилешко филе на скара, нарязано на ситно (можете да използвате филето, останало от вечерята), 2 глави червен лук, нарязан на ситно, щипка сол, сок от лимон или лайм.

Приготвяне: Измийте тънко нарязания лук под струя топла вода. Така ще премахнете лютивия вкус. Изцедете водата.

Прехвърлете в купа, поръсете с малко количество сол и сока от четвърт лимонов сок.

Разбъркайте и оставете да се маринова за 15 минути.

Нарежете краставиците на ситно и смесете с киселото мляко.

Ако лавашът е замразен, оставете го да се отпусне на стайна температура. Разтворете листа арменски хляб и в единия края разпределете соса. Отгоре подредете резени пилешко и маринован лук (леко го изстискайте). Завийте на голямо руло и нарежете на парчета.

Можете да го поставите на скарата (на 220 градуса) за няколко минути.