Много засищащ и лесен за приготвяне

Продукти: 500 г агнешка кайма, 500 мл бульон, 2 суп. лъж. брашно, морков, 130 мл прясна мляко, 50 г масло, 700 г картофи, 2 суп. лъж. доматена паста, 1 суп. лъж. сос (Уорчестър), лук, 1 суп. лъж. зехтин, 2 стръка целина, 2 дафинови листа, сол и подправки на вкус.

Приготвяне: Загрейте олиото в дълбок тиган. Обелете и нарежете морковите и ги сипете в тигана. Нарежете наситно стръковете целина и ги добавете към зеленчуците. Обелете лука, накълцайте го и също го прибавете в тигана. Задушавайте около пет минути, до омекване на зеленчуците.

Добавете каймата, разбъркайте с дървена шпатула до раздробяването на месото на трохи и гответе около пет минути;

Сипете брашното в тиган, разбъркайте и оставете да къкри за няколко минути. Добавете бульона, заедно с доматената паста, соса и дафиновите листа. Изчакайте да заври, след което намалете котлона до минимум и оставете да къкри около половин час, докато се сгъсти. Подправете.

Отделно сварете картофите и пригответе картофено пюре с масло и мляко. Разбъркайте до гладкост, без да оставяте бучки.

Намажете формата с мазнина и изсипете на дъното каймата. Покрийте с картофено пюре. Отгоре можете да добавите няколко парченца масло, за да предотвратите получаването на хрупкава и твърда кора.

Сложете във фурната да се пече 20-30 минути на 200 градуса.

Сервирайте ястието горещо.