Виле Мансикамаки е новият вицепрезидент на Case IH в Европа. Бившият директор продажби на Valtra поема поста от Тиери Панадеро, който става ръководител на търговските селскостопански операции на CNH Industrial в Европа.

„Радвам се да приветствам Виле в нашата компания“, заяви Панадеро. „Неговите 20 години солиден международен опит в различни продажби, маркетинг, поддръжка на клиенти и резервни части ще бъдат ценен принос за успеха и развитието на Case IH в Европа.“

Свикнахме с европейското ръководство на Case IH главно от Западна Европа, така че ще бъде интересно да видим скандинавското влияние, което Мансикамаки носи. Преди да се присъедини към Valtra като мениджър по обслужване на клиенти през 2001 г., той завършва Техническия институт Rauma във Финландия със степен бакалавър по науките в областта на логистиката, материалите и управлението на веригата за доставки.

Вече като част от скандинавския производител на трактори той придобива и степен „Изпълнителен магистър по бизнес администрация“ (EMBA) от университета в Юваскула. Последният му пост беше директор по продажбите на Valtra в Европа, Африка и Близкия изток (EAME).

В изявлението на Case IH се казва, че назначението му е част от по-широка реорганизация на CNH Industrial в рамките на стратегията „Transform 2 Win“, която беше обявена миналия септември. В нея е планирано да се увеличи максимално потенциала на петте сегмента на компанията.