Базираната в Белгия компания AVR представя три нови сеялки Ceres - 200M, 200H и 440. Последните носят голямо количество свързана технология.

Но като започнем от Ceres 200M, това е механично задвижвана двуредова сеялка. Тя използва същата система за засаждане като другите машини Ceres, но върнати до най-простата си форма. Има два размера на бункера - 750 кг и 1300 кг.

Ceres 200H също е двуредова машина, но има почти всички функции на по-големите четириредови AVR сеялки. 200H е с хидравлично задвижване и има по-голям бункер, който може да стигне до 2,85 м ширина. Тя също така разполага с плугове за тесни бразди, голямо оборудване за колела, което може да бъде разположено до леглото.

Бижуто обаче в короната на новите сеялки AVR е Ceres 440, която се управлява чрез ISObus, използвайки тракторния терминал или собствен специален дисплей. С GPS вход може да извършва контрол на секциите и торене с променлива скорост. Всеки ред на тази машина с хидравлично задвижване е оборудван със собствен двигател за независимо управление.

Освен това AVR представя своята система AVR Connect, която се предлага на комбайна Puma 4.0. Тя може да се използва за документация на полето, регистриране на сорта и количеството на използваните семена, а полевата информация може да бъде импортирана като файл. Телематичната система има възможност за дистанционен достъп, за да покаже производителност в реално време и да направи необходимите настройки. Времето за изчакване и друга информация могат да бъдат оценени, за да се види дали има начини за увеличаване на продукцията, подобно на това, което Claas прави със системата си при комбайните.

От хардуерна страна 440 има 510 мм назъбени покриващи дискове. Колелата за контрол на дълбочината могат да се регулират с помощта на шпиндел, управляван от страната на машината. Има възможност скоростта на бъркане автоматично да се променя в зависимост от наклона.

Има няколко варианта на 440 - от неподвижен бункер с капацитет 1,5 тона до бункер с капацитет 1,9 тона с допълнително покривало, което може да бъде сдвоено с антиерозионен комплект. Има и избор на прахообразна секция, гранулиран апликатор и система за пръскане.