На фермерите и контрагентите се предлага възможността да обновят старите си сателитни приемници John Deere StarFire iTC с най-новата технология за насочване SF6000 на специално намалена цена до края на април 2020 г.

Въвеждането на приемника StarFire iTC през 2004 г. установи индустриалното лидерство на John Deere в автоматичното ръководене на машината, като поддържаше редица приложения за глобалната система за сателитно позициониране (GNSS). От януари 2021 г. тези устройства вече няма да могат да приемат корекционни сигнали SF1 и SF2.

След тази дата автоматичното управление на AutoTrac ще работи само с по-точния RTK сигнал, въпреки че приложения като Control Section, документация и паралелно проследяване все още ще бъдат възможни с помощта на по-стари 2630 или 1800 GreenStar дисплеи.

За да се възползват от по-модерната технология за сателитни приемници, която вече е налична, собствениците ще могат да преговарят с всеки настоящ iTC приемник за най-новото, четвърто поколение модел StarFire 6000 с местния дилър. Офертата включва не само приемника, но и по-точния SF3 корекционен сигнал, ефективен до 3 см, както и усъвършенстван дисплей Gen 4 4240 или 4640 GreenStar, всички на по-ниска цена.

Повечето клиенти използват сателитен приемник за системата за насочване AutoTrac, но технологията се е развила много по-напред през последните две десетилетия и са въведени допълнителни функции като секционен контрол върху пръскачките и разпръсквачите на торове. Точно както смартфоните разчитат на все по-мощен хардуер, за да функционират по-ефективно, така и най-новите приемници на John Deere имат подобно подобрение на технологиите.

След като бъдат надградени, клиентите ще се възползват от по-бързото получаване на сигнал и съвместимостта на дисплеите на ISOBUS, както и актуализациите на безжичния софтуер и системата за заключване, за да се предотврати кражба. Допълнителни подробности са достъпни от местните представителства на John Deere.