Преадресираното поведение се корени в изследователския импулс, когато прасето започва да рови с рилото си  и започва да хапе или дъвче различни предмети. В природата свинете дъвча корени на растения, трева или тревни растения. Предметите, използвани за игра в свинефермата, не могат да задоволят тези наклонности за ровене и дъвчене, а сламата може.

В помещение без подходяща постеля изследващата свиня ще хапе ушите, опашките, бутовете или краката на другите свине. Това се нарича преадресирано поведение. Животното иска да дъвче нещо влакнесто и, след като не го намира, насочва потребността към друго прасе.

Сламата създава и чувство за насищане заради запълването на стомаха и благодарение на разпадането на суровите влакнини в дебелото черво, което подпомага храносмилането (образуват се летливи мастни киселини).

Причини за преадресирано поведение при свинете:

- незадоволителен фураж или чувство на глад;

- невъзможност за едновременно потребление на фураж;

- течение и студ;

- липса на спокойна обстановка в зоната за почивка;

- болест или начален стадий на заболяване;

- дискомфорт и болка;

- преждевременно отбиване;

- липса на кални бани.

Защо се бият свинете? Всяко поведение на свинете си има обяснение.

Първо, свинете се бият, за да установят йерархия на доминиране.

Второ, бият се за храна.

Трето, реагират агресивно, защитавайки своето спокойствие.

Боевете за доминиране продължават един ден. След това животните използват едва забележими сигнали за потвърждаване на своя преобладаващ ранг. Но за да подадат и да се забележат тези сигнали, свинете се нуждаят от достатъчно място.