Две водещи агросъбития във Великобритания бяха отменени - Grassland & Muck и Cereals.

„Разбираме, че това са трудни времена и признаваме, че много от вас са били засегнати от Covid-19. Фокусът ни остава върху благосъстоянието на нашия екип, изложители, посетители и селскостопанската общност“, обясни екипът на Cereals.

Въз основа отзивите на своите изложители и посетители, както и съветите на световните здравни специалисти, Cereals е отложено за юни 2021 г.

Въпреки това екипът на събитието е решен да направи всичко възможно, за да подкрепи индустрията и смята да го осъществи онлайн на 10-11 юни 2020 г. „Ще се постараем да предоставим работещи демонстрационни видеоклипове, семинарни сесии и експертни съвети, така че посетителите и изложителите да получат колкото е възможно повече от събитието. Също така ще направим всичко възможно да улесним обмена на информация между изложители и посетители в дигитална среда", разказват те.

Миналата седмица стана ясно, че и друго предстоящо събитие във Великобритания е отменено. Става въпрос за Grassland & Muck, което беше планувано за 21 и 22 май.

„Смятаме, че това е правилното решение за защита здравето на индустрията и хората. С времето ще се свържем, за да потвърдим бъдещите планове за събитието“, обяви на страницата си във Facebook Британското кралско земеделско общество (RASE), които са организатори на събитието.