Миролюбивите дребосъци са спокойни и уравновесени

Кучетата от породата немски шпиц са спокойни, уравновесени и много съобразителни. Те лесно се поддават на дресировка и без особени усилия усвояват команди и правилата за поведение у дома. Агресията не им у свойнствена, въпреки че никой не би казал, че са страхливи.

Тези дребни кучета са отлични компаньони

Те са много предани и любвеобилни. Силно се привързват към човека и му се доверяват изцяло. Въпреки скромните си размери (от 20-50 см в зависимост от подвида) немските шпицове винаги са готови да защитят стопанина си и да влязат в бой дори с превъзхождащи ги няколко пъти противници.

Оставени сами, тези кучета не се чувстват много комфортно и могат да скучаят. Затова пък при връщането на стопанина си с всички сили ще демонстрират радостта си от срещата.

Дружелюбни и игриви, тези кучета много добре се разбират с деца и са готови да играят по цял ден с тях. Но ако в семейството ви има малко дете, трябва добре да помислите, преди да вземете такова куче. Без да искат, децата могат да травмират крехкото животно, особено когато става дума за съвсем малко кученце.

Ако все пак сте решили да купувате именно немски шпиц, трябва да обясните добре на детето, че любимецът не е просто кожена играчка, а живо същество.

Също така се старайте да не оставяте без надзор детето и кучето поне на първо време, докато не се убедите, че съвместните игри доставят взаимна радост.

Миролюбивите дребосъци нямат нищо против да живеят с други домашни любимци в това число котки и кучета. Но в началото също трябва да наблюдавате общуването им и в случай на необходимост на защитите шпица.

Дружелюбният немски шпиц харесва и се разбира с деца
Снимка: YouTube
Дружелюбният немски шпиц харесва и се разбира с деца Снимка: YouTube