В съседство с плаващата млечна кравеферма в Ротердам изграждат и плаваща ферма за производство на яйца по проект на Kip van Oranje. Това е независима платформа за иновации на веригата за доставки, която е създадена от бившия птицевъд и представител на Съюза на нидерландските  фермери Нуд Янсен и от Алберт Хокерс. Тя се фокусира върху безопасното производство на храни, здравето и хуманното отношение към животните и устойчивото кръгово производство на домашни птици.
Предизвикателството ще бъде промишлените хибридни птици при тези алтернативни условия да са толкова продуктивни, колкото се предполага, с използването на алтернативни хранителни съставки.
Поголовие от 7 000 птици ще насели плаващата ферма. След отглеждането им до 17-седмична възраст те ще бъдат настанени във волиерна система с външна зона.
При храненето ще бъдат използвани алтернативни фуражни добавки като морски водорасли, личинки, брашно от червеи и странични продукти от хранително-вкусовата промишленост.
А изсушеният и смесен тор от птицефермата заедно с този от млечната кравеферма ще бъдат продавани на клиенти с малки зеленчукови градини и тревни площи.
След като започне производството, яйцата ще бъдат опаковани и продадени в специално проектирани малки кутии.