Стабилното представяне на земеделските и строителните машини до голяма степен е била причина за увеличението от 3,8% на консолидирания приход на Kubota Corporation през миналата година до около 17,5 милиарда щатски долара.

Приходите от земеделското (включва Kverneland, Great Plains и двигатели) и подразделението за строителни машини на концерна е нараснал с 2,9% до 14,3 милиарда щатски долара, което представлява близо 82% от общите продажби.

Повече от две трети от приходите за миналата година са дошли от извън Япония, а Кубота смята, че е продал повече трактори и строителни машини в Северна Америка и Европа, особено във Франция и Германия.

Това беше смесена торба в Азия. Продажбите на комбайни застояха в Китай, но продажбите на селскостопанска техника се увеличиха в Тайланд. Комбинираните ефекти от силната суша и общия икономически спад отбеляза спад в търсенето на трактори в Австралия.

В бъдеще корпорацията Kubota прогнозира по-нататъшен растеж на селскостопанското си оборудване и строителната техника за останалата част на тази година (особено в Северна Америка и Азия) и прогнозира общите приходи за 2020 г. в размер на около 17,6 милиарда щатски долара (JP ? 1 950,0 милиарда).

Една потенциална муха в мехлема е коронавирусът. Компанията казва, че е трудно да се оцени отрицателното въздействие, което разпространението на коронавируса може да окаже върху неговите оперативни резултати.