Мит е, че челюстите му се “заключват”

Питбул е общото наименование за кучета от породите американски питбул териер, американски стафордширски териер, стафордширски бултериер и всички възможни кръстоски между тях. Понякога към тях се причисляват американският булдог.

Питбулите имат широки черепи, добре развити лицеви мускули, както и силни челюсти. Противно на широко разпространения мит питбулите, както и всички останали кучета, нямат физиологичен заключващ механизъм в мускулите на челюстта или в костната структура.

Въпреки че има много други породи с размера на питбула нито една от тях не може да се справи в схватка с него. Тайната му се крие в неговата неудържима сила и желание за победа. И виновник за това е строгият отбор на породата - оставят се само най-силните и свирепи екземпляри. Заради тези факти много хора забравят за истинските достойнства на породата

В действителност питбулите са извънредно предани кучета. Питбулът е готов на всичко, за да защити своя стопанин и своето семейство. Той наистина не знае какво е страх. Но въпреки своята свирепост питбулът е весела и добродушна порода.

Добре възпитаният питбул отлично се разбира с други домашни любимци - ако е израснал с тях, ще ги смята за свое семейство.

Питбулите обожават да се забавляват и да играят със стопанина си. Също така обичат да ги галят. Добре обученото куче никога няма да навреди на малко дете.

Така че най-важното е питбулът да е взет от развъдник и да е добре обучен.

Най-важното е питбулът да е взет от развъдник и да е добре обучен
Най-важното е питбулът да е взет от развъдник и да е добре обучен
Питбулите се нуждаят от колосални физически натоварвания
Питбулите се нуждаят от колосални физически натоварвания