Коластрата не трябва да се оставя на стайна температура

14 февруари 2020
Животновъдство / Полезни съвети
5472
Няма снимка
Снимка: YouTube
 

Много е важно да знаете как да съхранявате правилно останалата ви коластра. Не трябва да я оставяте да стои на стайна температура - бактериите в нея се удвояват на всеки 20 минути.
Когато слагате коластра в хладилник, поддържаната температура в него трябва да е между 1°C и 2°C. Когато искате да охладите по-голямо количество коластра, можете да добавите пакети с лед в коластрата, за да я охладите по-бързо.
Специалистите препоръчват коластрата да се съхранява в 2-литрови съдове.
Коластрата може да се съхранява:

- 30 минути при стайна температура или в обора;

- 3 дни в хладилник (ако е охладена веднага след доене);

- 1 година във фризер (охлажда се веднага след доенето!).
Най-добре е коластрата да се замразява в двойни 2-литрови найлонови пликове за замразяване или в 2-литрови пластмасови съдове.
Нареждайте торбичките във фризера върху равна повърхност, това ускорява процеса на замразяване. Коластрата може да остане във фризера до една година.
Размразяването на коластрата трябва да става на водна баня при температура на водата 50°C, а не на стайна температура, съветват специалистите.

Още от Животновъдство / Полезни съвети
0

Преживните животни охотно ядат прясна чиста слама, особено в случаите на недобре структурирана дажба. Ако е необходимо да се осигури потребление на голямо количества слама

0

Рехабилитационните боксове за свине-майки вече се правят малко по-големи от обикновено. Агресивните свине-майки, както и атакуваните от други свине-майки животни

0

Смилаемите и немилаеми влакнини са важен компонент в храненето на кокошки носачки. Въпреки че традиционните източници на влакнини могат да съдържат микотоксини

0

Спазването на няколко прости правила може значително да ограничи загряването, респективно деградацията на силажа. Кои са те? - Опаковайте добре силажа

0

Един от най-опасните кръвосмучещи паразити по птиците – червения акар, паразитира в птицефермите целогодишно, но най-интензивно се размножава в топлото време

Последни новини
0

Случва се градината да е създадена по всички правила, но липсва нещо за цялостната хармония. Опитайте се да промените картината с помощта на акценти - ярки и запомнящи се детайли

0

Основните грижи при отглеждане на градинският фасул включват окопаване, поливане, а при нужда и пръскания срещу някои вредители. Първото окопаване на фасула се извършва

0

Народното събрание ще разгледа окончателно Закона за храните, който за първи път регламентира онлайн търговията при хранителните продукти. Завишаване на санкциите за производителите при установени

0

Ситният размер на градушката и по-голямото количество дават визуална картина все едно е валяло сняг. Но тя няма силата и енергията да наруши целостта на растенията

0

В по-добрите полета растенията може да развият потенциала си * В Добруджа, за съжаление, сушата ще редуцира значително добивите Ваня Велинска Какво е състоянието на есенниците в страната

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Ако почерняват, трудно ще ги спасите. Късните мразове са опасни за картофите. Ако са само оклюмали, опитайте бързо да ги подхраните с листен тор.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният шампион по бокс Тайсън Фюри е получил оферта да се бие с легендата Майк Тайсън, призна самият той. Фюри, който е кръстен на Майк, дори се съгласил веднага. "Но, ако трябва да съм честен, едва ли ще се стигне до този мач", каза Фюри. 53-годишият Майк категорично смята, че ще се завърне на ринга. Все още обаче няма съперник за първия мач

“Отговорите” на Дора Христова на отвореното писмо до вестник “24 часа” от народната певица Олга Борисова, както и на наши коментари по темата са жалък и несполучлив опит за прикриване на вина, страх и бягство от отговорност. Изявленията ни не са никаква “атака” срещу хора, а срещу едноличната регистрация и последвалата от нея узурпация на името

Намаляването на ДДС не гарантира ниски цени за крайния потребител, а стабилизиране за даден сектор, настоя в Сутрешния блок на БНТ д-р Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ. "Винаги сме дължали на единната ставка на ДДС-то, но ресторантьорството пострада много в тази криза. Намаляването на данъка е обвързано с увеличаване на минималните