CNH Industrial, компанията майка на Case IH, New Holland и Steyr, отчете продажбите на селскостопанското им оборудване да паднат с над 700 милиона долара миналата година до около 11 милиарда щатски долара.

Намалението с 6,2% (11,6 милиарда щатски долара през 2018 г.) се дължи предимно на по-ниските обеми на индустрията в Северна Америка и останалите пазари, съчетани с действия за намаляване на запасите на дилърите през втората половина на годината. Това беше частично компенсирано от ефективността на реализацията на цените във всички географски ширини и устойчивата следпродажбена дейност.

Като се имат предвид по-слабите обеми на индустрията и несигурното търсене, главният изпълнителен директор на CNH Industrial Хубертус Мюлхаузер счита, че компанията е представила похвални резултати през цялата година.

„Във всичките ни сегменти, нестабилността на пазара и предизвикателните условия се запазват през четвъртото тримесечие, компенсирани отчасти от благоприятния микс от новите продукти, стартирани през 2019 г., разходни инициативи по нашата стратегия Transform2Win и устойчива реализация на цените“, каза той.

Мюлхаузер очаква настроенията на земеделските производители постепенно да се стабилизират през 2020 г., въпреки приглушената индустриална обстановка на основните пазари, в които CNH Industrial се конкурира.

„Въпреки това, при този несигурен пазарен сценарий, ние ще продължим да управляваме разумно производството, докато не забележим признаци на подобрено търсене на крайния пазар. В същото време ще поддържаме строга дисциплина на разходите и ще ускорим нашите инициативи за опростяване и оптимизиране, като същевременно ще продължим да инвестираме в решения за прецизно и цифрово земеделие", заяви главният изпълнителен директор.

Селскостопанският отдел допринесе за най-високия дял на консолидираните приходи от CNH от промишлеността от 28,1 милиарда долара през 2019 г. Останалата част до голяма степен се състои от търговски и специализирани превозни средства (10,4 милиарда долара), силови двигатели (4,1 милиарда долара) и строителство (2,7 милиарда долара).