Поведение на стопанина

Първото разгонване на женското куче отбелязва края на един от етапите на развитието на кучешкия организъм, чиято продължителност е различна.

За да сте подготвени за този момент, информирайте се от стопаните на майката на кучето кога е било нейното първо разгонване.

Симптоми на разгонване, които стопанинът не трябва да пропуска.

Първото, на което трябва да обърнете внимание, е честотата на уриниране

През този период от време се наблюдава често уриниране - по този начин женското куче оставя следи за мъжките кучета. Ако това е налице, трябва да сте много внимателни и да разхождате кучето си само на повод. А най-добре на отделно място, по-далеч от другите кучета.

Вторият признак, че женското ви хъски започва да се разгонва е състоянието на половите органи. Промяната в размерите на външния полов орган е сигурен признак, и при натиск от него се отделя течност с розов цвят.

Много собственици на кучета се вълнуват колко време продължава разгонването и колко често протича. В 99% от случаите разгонването продължава три седмици до един месец, а следващото може да очаквате след 4-7 месеца.

Какво трябва да прави стопанинът когато женското му хъски се разгони.

Освен самото разгонване кучето променя поведението си: става неспокойно, по-непослушно, може да проявява агресия към други женски кучета, особено ако и те са разгонени.

През този период не трябва да изпускате кучето от очи на разходка, при което хъскито трябва постоянно да е на повод - никакви свободни разходки, дори ако кучето е минало обучение.

Разгоненото куче представлява голям интерес за възрастните мъжки кучета. Ако мислите, че кучетата трябва да се запознаят, дълбоко грешите. Милото ви послушно женско куче ще се "даде" на първото бездомно животно, което ще го заскочи за 30 секунди и после ще има да се чудите къде да давате кученцата, които ще се родят след два месеца.

Разгоненото куче може да има проблеми с апетита.

Идея: Сварете силен разтвор от дафинов лист и го напръскайте под опашката на разгоненото куче. Това ще намали излъчваната миризма.

Разгоненото куче може да започне да се държи агресивно
Разгоненото куче може да започне да се държи агресивно
Не допускайте случайни кучешки "запознанства", докато хъскито е разгонено
Не допускайте случайни кучешки "запознанства", докато хъскито е разгонено