Излеждат апетитно. Те ще са оригинален акцент на празничната трапеза. Месните "кълбета" можете да ги приготвите от всякакъв вид кайма, да ги сервирате както самостоятелно ястие, така и като гарнитура.
Продукти: 500 г кайма, 2 глави лук, 300 г гъби, черен пипер и сол на вкус, 500 г бутер тесто без мая, 1 яйце малко зелени подправки и сусамово семе.
Към приготвената кайма добавете сол, черен пипер и други подправки по ваш вкус. Лукът нарежете на малки кубчета, а гъбите - на парченцата. Запържете лука и гъбите в тиган с растително масло и ги прибавете към каймата. Добавете нарязаните на ситно зелени подправки и разбъркайте добре.
Нарежете тестото на тънки ивици. От каймата оформете топки и ги увийте с тесто, сякаш навивате прежда. Поставете топките в тава за печене, намажете ги отгоре с яйце и поръсете с подправките и сусамовото семе. Сложете във фурната при температура 180 градуса за 40-50 минути.
Коментари