Продукти: 14 тарталети (малки), които предварително сте изпекли, 200 г пилешко филе, 50 г майонеза, 100 г кашкавал, 70 г сладка царевица от консерва, 1 домат, сол, подправки по ваш вкус.
Приготвяне: Нарежете филето на ситно. Посолете и добавете подправки за пилешко месо по ваш вкус. Сипете малко лимонов сок и разбъркайте всичко. Пържете в дълбок тиган с малко мазнина до готовност на месото. Прехвърлете в чиния и оставете да изстине.
Към охладеното филе добавете настъргания кашкавал (оставете малко за отгоре). Можете да прибавите и ситно нарязани пресни зелени подправки, например магданоз или копър. Добавете майонезата и разбъркайте. Получения пълнеж разпределете в тарталетите.
От консервата с царевица поставете по една лъжичка във всяка формичка.
Нарежете домата на малки кубчета и ги добавете към царевицата. Поръсете тарталетите с останалия настърган кашкавал.
Печете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 10-15 минути.
Сервирайте тарталетите горещи, като можете да ги украсите със листенца магданоз и копър.
Коментари