Продукти: 800 г филе от пилешки гърди, 5 средно големи картофи (600-700 г), 200 г кашкавал, 1 консерва нарязан ананас, 2-3 скилидки чесън, 100 г майонеза, сол и смлян черен пипер на вкус, растително масло.

Приготвяне: Нарежете пилешкото филе на ивици и леко го начукайте. Поръсете със сол и черен пипер. Картофите ги нарежете на кръгчета.

Тавата за печене застелете с фолио и намажете с олио. Сипете картофите в тавата и отгоре наредете пилешкото филе. Поставете парчетата ананас върху пилето.

Смесете майонезата с 6 супени лъжици ананасов сок и смачкания с преса чесън. Полейте продуктите в тавата с приготвения сос и поставете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 45-50 минути. Поръсете ястието с настърган на едро ренде кашкавал и печете около 10 минути, до получаването на златиста коричка. Готовността на ястието се определя от мекотата на картофите.